EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Fölényes Fradi siker Pakson, megtört Böde gólcsendje

A listavezető Ferencváros fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a második helyezett Paks otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 18. fordulójában.

A fővárosi zöld-fehérek válogatott csatára, a góllövőlistát vezető Böde Dániel szeptember 19. és nyolc bajnoki meccs, azaz 854 perc után talált be újra, gólcsendjét ráadásul egy szépségdíjas távoli bombával törte meg.


A paksiak tíz, veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki ismét, legutóbb még augusztusban szenvedtek vereséget, akkor is a Ferencvárostól.

OTP Bank Liga, 18. forduló:


Paksi FC-Ferencváros 0-5 (0-1)

—————————————-

Paks, 4113 néző, v: Szabó Zs.

gólszerzők: Lamah (20.), Sesták (56.), Böde (75.), Busai (88.), Varga R. (90.)

sárga lap: Kecskés (35.), Papp K. (51.), Báló (59.), Bajner (77.), illetve Gera (53.), Lamah (63.), Dilaver (77.)

Paks:

——

Székely – Vági, Gévay, Kelemen, Báló – Bartha, Bertus, Kecskés (Hahn, 65.), Papp K., Koltai (Bajner, 65.) – Balázs Zs. (Kiss T., 78.)

Ferencváros:

————-

Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á. (Busai, 76.), Leandro – Sesták (Varga R., 82.), Gera, Lamah (Cukic, 69.), Nagy Á., Radó – Böde

Húsz percig tudott méltó ellenfele lenni a Paks a Ferencvárosnak, sőt, az első félidő első felében gyakorlatilag a hazaiak voltak veszélyesebbek, ziccerig is eljutottak, de nem tudtak előnyt szerezni. A 22. percben aztán az első komoly helyzetét gólra váltotta a listavezető, s innentől nyugodtabban, megfontoltabban, s főleg eredményesebben futballozott.

A második fővárosi találatra 11 percet kellett várnia a közönségnek a szünet után, majd jött Böde, s egy 28 méterről eleresztett kiváló lövéssel eldöntötte a három pont sorsát. A Paks nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, sőt a végére annyira kihagyott a hazaiak koncentrációja, hogy a hajrában két perc alatt újabb két gólt kaptak, így a 200. bajnoki meccsén csereként beálló Kiss Tamás és társai számára nem marad kellemes emlék ez a találkozó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek