2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb XIX.kerület

Fotókörré alakul a fotósuli

Második évét zárta a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház fotósulija. A Horváth Péter által vezetett amatőr iskola évadzárásként kiállítást szervezett a művelődési házban, ami január közepéig látogatható.

– Tavaly jeleztem az intézmény vezetésének, szívesen tartanék foglalkozásokat. A ház befogadott, meghirdettük a fotósulit, és jöttek az emberek. Így volt ez idén is – avatott be a részletekbe a rutinos fotós, a suli kiötlője. Horváth Péter és lelkes tanítványai azonban itt nem állnának meg. – A fotósuliban az alapokat raktuk le. A tízalkalmas, nagyjából harmincórás iskolában mindenből ízelítőt kapnak a tanulók, ez tényleg csak kóstoló. Lassan azonban kinövi magát az iskola, és kispesti fotókörré alakulunk, de még semmilyen frappáns nevet nem találtunk ki magunknak. Havi szinten járnánk össze, ahol már haladó szinten fotóznánk.


Az alapokat elsajátították

– Hobbi, semmi több – hangsúlyozta szerényen Gyöngyösi Krisztina, aki két gyerek mellett szerette volna, ha az otthoni gépet rendesen be tudja állítani és jól sikerülnek a családi képek. – Rengeteg időt kellene szentelni a fotózásra, úgyhogy maradok amatőr szinten, de már így is sokat tanultam. Imádtam a fiatalságot fotózni a Király utcában, de az akt a kedvenc témám.


Szabad szemmel - a KMO Fotósuli hallgatóinak kiállítása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Krisztina két gyermekével érkezett a megnyitóra
(Fotó: Sáfár Tibor)

– Kereskedelemmel foglalkozom, villamosmérnöki végzettségem van, de régóta szeretek fotózni – árulta el Geissler Jenő, mennyire távol áll mindennapjaitól a fényképezés. – A technikát és a látásmódot szerettem volna átvenni. Rengeteget fotózom a rokonságban, mióta a fotósuliba járok, még inkább megsokszorozódtak a képek. A hobbim lett a fotózás, nem is hagyom abba, a fotókörbe is eljárok majd – fogadkozott Jenő.

Szabad szemmel - a KMO Fotósuli hallgatóinak kiállítása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Jenő két tablója előtt
(Fotó: Sáfár Tibor)

A jógázó modell

Szabad szemmel - a KMO Fotósuli hallgatóinak kiállítása ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kittit többen is modellnek kérték
(Fotó: Sáfár Tibor)

Gerő Kitti több kép modelljeként is feltűnt a kiállításon. – Fel szoktak néha kérni alanynak, mert jógázom és a hajlékonyságom jól mutat a fotókon. Nem vagyok magamutogató, kicsit inkább szégyenlősnek mondanám magam, főleg hogy most ilyen sokan látnak majd, de szívesen modellt állok, ha újra felkérnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek