EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,47 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Sport

Hazai Európa-bajnokságon bizonyíthatnak a magyar kemposok

December 3-án és 4-én Budapesten, a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban  rendezik a VII. IKF Kempo Európa-bajnokságot, melyre a magyar csapat a lengyelországi  JiuJutsu
világbajnokságon készült – nem is akármilyen eredménnyel. 

kempoeb

A sportág népszerűsítése érdekében úgy döntött korábban a szervezőbizottság, hogy ingyenessé teszi a belépést a kontinenstornára, így az elkövetkezendő két napban bárki megnézheti Európa legjobb kemposait. Sőt, azok is megtehetik ezt, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre, hiszen az esemény hivatalos weboldalán, a hungariankempo.hu-n elő online közvetítést láthatnak a legfontosabb eseményekről, a legjobb küzdelmekről.


Ami az Eb programját illeti: a hivatalos megnyitó csütörtökön 10 órakor lesz, ezt követően a technikai versenyszámok (kata, fegyveres kata, formagyakorlat) és a submission küzdelmei következnek. Pénteken a küzdelmi számok lebonyolításával(semi kempo, full kempo, knock down) folytatódik az Eb.

Bár a magyar csapat előtt hivatalos célkitűzés nincs, sokat elárul arról, hogy mit várhatunk a mieinktől, hogy a versenyt megelőző hétvégén a jiujutsu világbajnokságon – amolyan felkészülés gyanánt – 23 érmet produkált a magyar kempóválogatott.


A lengyelországi Jaworznóban tartott vb-n, melyen 11 nemzet 200 versenyzője volt jelen, húsz fővel vett részt a magyar csapat, és versenyzőink végül 10 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.

kempoválogatot

A magyar kempo-válogatott jó melegített a hazai rendezésű Eb-re (Fotó: kemposzövetség)

– Valamennyi magyar harcművész igyekezett tudása legjavát adni a vb-n, de közülük is kiemelendő Megyeri Szabina és Kerstner Róbert teljesítménye. Szasza 16 évesen a felnőttek között egy lengyel, egy argentín, végül pedig egy német fekete öves mestert  legyőzve lett világbajnok. Kerstner a +100 kg-os “király” kategóriában volt érdekelt, ahol senki sem tudta megállítani és ő is megszerezte a felnőtt világbajnoki címet – mondta a versenyről Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke.

Reméljük, a sportvezető hasonló nyilatkozatot tehet a hazai kempo Eb után is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nap képe: Tökéletes hasonmás

    Nap képe: Tökéletes hasonmás

    Tökéletesen élethű szobrot állítottak Peléről a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) székháza elé, ahol a rajongók már meg is rohamozták a az életnagyságú alkotást, hogy szelfit készítsenek előtte.

  • Rommá verte Wildert a „Gipsy King”

    Rommá verte Wildert a „Gipsy King”

    Tyson Fury tett róla, hogy ne legyen veretlen többé Deontay Wilder. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban ismét összecsapott egymással a két nehézsúlyú világbajnok.