2020. február 29., szombat
Elemér

MVM Paks 40

Hogy holnap is legyen áram

A paksi atomerőmű Magyarországon évtizedek óta alaperőműként működik. A reaktorok folyamatosan, egyenletesen és magas kihasználtsággal termelnek áramot, a hazai áramtermelés több mint felét, illetve a felhasználás harmadát. Az ellátásbiztonság minden ország számára egyre fontosabb kérdés: a politikai helyzetek alakulása, az energiahordozók árváltozásai, a piacok mozgása mind olyan tényező, ami kétségessé teszi, hogy egy önmagát csak alacsony szinten ellátni képes, azaz áramexportra kényszerülő ország lakosai nyugodtan aludhatnak. Magyarország számára az energiaexport kiváltásában és így a fogyasztók ellátási biztonságának erősítésében évtizedek óta kitüntetett szerep jut az atomerőműnek, a hazai nukleáris energetikai ipar elmúlt négy évtizedének.

Ahogy az elmúlt közel fél évszázad, úgy a jövő energiabiztonsága sem képzelhető el a legmagasabb biztonsági követelményeknek megfelelő reaktorok, a környezetbarát és a villamosenergia-rendszer biztonságát meghatározó atomerőmű nélkül. A paksi atomerőmű negyven éve a megbízható áramtermelés első nagy fejezetét jelenti, a második indulásának pedig mindannyian tanúi lehetünk, gyermekeink és unokáink jövőjének biztosítása érdekében.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska átjátszotta a Magyar Nemzetet a Jobbiknak?

  Simicska átjátszotta a Magyar Nemzetet a Jobbiknak?

  Havi rendszerességgel készít közvélemény-kutatásokat az Iránytű Intézet a Magyar Nemzetnek – írta a 888.hu. A portál szerint így a napilap tulajdonosa, Simicska Lajos pár héttel a jobbikos Barikád hetilap bezárása után máris kisegítette a pártot az egykor jó hírű polgári napilap alárendelésével.

 • Folyamatosan újjászületnek a reaktorok

  Folyamatosan újjászületnek a reaktorok

  Egy atomerőmű sohasem tekinthető statikus rendszernek, hiszen mind a biztonság, mind az áramtermelés hatékonyságát javító technológia fejlesztése a legfontosabb prioritás a nukleáris villamosenergia-termelésben.

 • Nukleáris bástya az erős gazdaságért

  A magyar lakosság és a gazdaság szereplői több mint három évtizede élvezik az atomenergia áldásos hatását, a stabil áramtermelést és az olcsó áramot.