EUR: 339,40 Ft
CHF: 319,55 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb

Húszmillió forinttal segített a Szerencsejáték Zrt.!

Negyvenmillió forint értékű rohamkocsit vásárolt a Szerencsejáték Zrt. segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ). A mentőszolgálat rohamkocsiját évente 1500 alkalommal riasztja a legnehezebb esetekhez az Országos Mentőszolgálat, az eddig használt jármű azonban kiöregedett a szolgálatból. Horváth Tamás, az MMSZ Mentőszolgálatának vezetője elmondta: ez az első olyan mentőautó Magyarországon, amelyben ultrahangkészülék is van, ami lehetővé teszi, hogy bizonyos diagnosztikai vizsgálatokat már a kórházba szállítás közben elvégezzenek a betegen. A most vásárolt autó különlegessége továbbá, hogy − szemben a legtöbb, Magyarországon használt mentőautóval − nem kisteherautóból lett átalakítva, hanem eleve mentőautónak készült. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. képviselője elmondta: örömmel biztosították az MMSZ-nek azt a 20 millió forintot, amellyel a kerületek és az önkéntesek adományait kiegészítve a szeretetszolgálat megvásárolhatta az új autót.

Budapest, 2015. december 9. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat új rohammentő autója a szolgálat Batthyány téri központjában 2015. december 9-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat új rohammentője a szolgálat Batthyány téri központjában.
MTI Fotó: Kovács Tamás


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.