EUR: 339,52 Ft
CHF: 319,51 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld

Így néz ki az új Fidesz: új alelnökök és új tagok

Megválasztották a Fidesz négy alelnökét a párt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten vasárnap. Az eredmények kihirdetése után a három új alelnök mondott beszédet.

A küldöttek a Hungexpón újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak (1146 szavazat), a leköszönő alelnökök – Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán – helyére pedig Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét (1162 szavazat), Kubatov Gábor pártigazgatót (1139 szavazat) és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest (1136 szavazat) választották meg.


Az elsőként színpadra lépő új alelnök Gulyás Gergely azt mondta: akik ehhez a politikai közösséghez csatlakoztak, elsősorban nem sikeres pártot, hanem sikeres, boldog és erős Magyarországot szeretnének. A Fidesz az eszköz, a haza üdve a cél – fogalmazott.

Egy olyan országban szeretnének élni, ahol a magyar nemzet minden tagja otthonra találhat, egy olyan országban, ahonnan nem távozni, hanem ahová hazajönni érdemes, ahol a szabadság és jólét uralkodik, de a szabadság felelősséggel jár, és ahol a jólét alapja nem az ügyeskedés, hanem a szorgalom – mondta. Egy olyan országban, amelyik megbecsült tagja az Európai Uniónak és a NATO-nak, és amelyik őrzi és ápolja hitét, kultúráját és ősei emlékét, és ahol a valós teljesítmény nem helyettesíthető, és különösen nem győzhető le semmilyen telefonnévjegyzékkel – hangzott el.


Szerinte a felelősséget tovább növeli az ellenfelek gyengesége, akik nemcsak kormányképtelenek, hanem elfogadható és számon kérhető mérce állítására sem képesek.

Tőlük jobbra a cukiság kampány jegyében kiskutyát simogatnak, de ha jobban megnézik a helyszín mégis csak egy sintértelep és ennek a pártnak a külkapcsolatai egyelőre csak büntetőjogilag értékelhetőek – fejtette ki.

Gulyás Gergely szerint a baloldal és a szélsőbaloldal különböző kis és közepes pártjai öt év ellenzéki lét után még mindig jobban utálják egymást, mint a Fideszt.

Az új alelnök felidézte választási győzelmeiket 2006 óta és azt mondta, csak tőlük függ, hogy ez páratlan győzelmi sorozat marad csupán vagy a polgári Magyarország több évtizedes sikertörténetének kezdete. Követendő példaként a bajor CSU-t és 1949 óta tartó folyamatos kormányzását hozta, majd azt mondta: a rekord beállításához 2078-ig nem hibázhatnak. Megjegyezte: ilyen hosszan csak az maradhat hatalmon, aki ésszerű önmérsékletre képes.

Kubatov Gábor, akit szintén most választottak alelnökké, azt ígérte, hogy személyes érdeke és boldogulása soha nem lesz előrébb való a közösség és a haza érdekeinél. Mivel a közösségnek az érdeke minden időben egybe esik Magyarország érdekeivel, könnyű szolgálatot tehet – mondta, és egyúttal a polgári körösök sikerének is nevezte megválasztását.

Rámutatott: a Fidesz a nagy nemzetközi nyomás ellenére 115 hónapja a legnépszerűbb párt, bár van ellenfél a jobb- és baloldalról egyaránt. Az ő titkuk nyitja rendkívül egyszerű: hisznek egymásban, a magyarok bölcsességében, azt mondják, amit gondolnak, és azt gondolják, amit mondanak.

Szólt arról is, hogy például sokan azért állnak mellettük, mert úgy érzik, ellopták a fél életüket, s azért tesznek meg mindent, hogy megvalósítsák az édesapáik álmát.

Kitért arra: a múlt embereinek, a valódi elnyomóknak a rendszerváltás után háromszor is volt lehetőségük, hogy bebizonyítsák, még mindig mindent megtehetnek. Kaptak három miniszterelnököt, “egy pufajkást, egy D-209-est és egy olyan böszmét”. Utóbbi azt javasolta, el lehet innen menni, “de az a helyzet, mi inkább maradunk. Mi itt vagyunk otthon, ez a mi közösségünk, ez a hazánk” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Németh Szilárd – akit Magyarország “gázárcsokítójaként” szólítottak színpadra – úgy fogalmazott: azzal bízták meg őket, mindent tegyenek meg Magyarország, a magyar emberek, a Fidesz és Orbán Viktor kormányzásának sikeréért. Kiemelte: mindenkinek érezni kell az előrelépés lehetőségét a saját életében, s az illegális bevándorlás miatt leginkább ez került veszélybe.

Rámutatott: a Fidesz az a politikai közösség, ahol nemcsak ismerik a problémákat, hanem nevén nevezik a dolgokat, a kerítés az kerítés, és nem kapu oldalsó szárnyakkal, a zöld határon átszökő illegális bevándorló, törvénysértő és nem menekült, és nem az életét menti, hanem európai szociális ellátásért vagy annak megsemmisítésére érkezik. Nem migráció van, hanem olyan népvándorlás, amellyel Európa szervezett megszállása zajlik.

A kötelező betelepítési kvóta pótcselekvés, nem más, mint öngyilkos merénylet az európai lét ellen – fejtette ki, hozzátéve: a balliberálisok az emberkereskedőkkel már-már összekacsintva felelőtlenül nyilatkozataikkal arra biztatják az iszlám világ millióit, hogy törvénytelen módon egész Európán átgázolva, jöjjenek csak nyugodtan, lesz itt hely nekik.

Mindent meg kell tenni, hogy kvótától megvédjék az országot – hangoztatta, és felhívta a figyelmet arra, hogy a rezsicsökkentés megvédése után, ismét történelmi a felelősségük, hogy megvédjék Magyarországot és Európát. Ez csak közös akarattal és összefogással sikerülhet, erre csak plebejus kormányzás, csak a Fidesz, csak a magyar miniszterelnök képes.

Németh Szilárd végül az új elnökség feladatának nevezte, hogy felkészítse a pártot a következő választásokra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek