EUR: 338,06 Ft
CHF: 318,22 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Aktuális

Ivancsics Ilona: Van élet a Szomszédok után

ivancsics ilona2Az MTVA retrócsatornáján sokadik alkalommal ismétlik a már-már kultikusnak számító Szomszédokat. A Vágási Jutkát alakító Ivancsics Ilona sosem gondolta volna, hogy ennyire népszerűvé teszi a sorozat.

Hallottam, hogy még most is nagyon szeretik a sorozatot, és örülök, hogy már a fiatalok is nézik – kezdte a Lokálnak Ivancsics Ilona. – A mostani sorozatok főleg külföldi sémák szerint működnek, persze azt is nézik sokan, de a Szomszédok a kisember valóságát mutatta be. Rólunk, magyarokról szólt. A rendszerváltás előtt kezdődött, ami a mai fiataloknak már történelem. Szívesen visszanézik, hogy mi mennyibe került a boltban vagy épp nevetnek a kor frizuráin. Ez mindig érdekes lesz. Persze a fene se gondolta volna, hogy évtizedekig tart ez a népszerűség – mesélte nevetve a színésznő, aki szívesen emlékszik vissza a forgatásra. Emlékezetes jelenet volt számára, amikor a sorozatban a kisfiukat alakító karakter, Matyi eltűnt. Két hétig hiába keresték Vágásiék, aztán a gyerekrabló kitette egy gyermekotthonnál, ahol végül megtalálták. Megható, sírós jelenet volt.


– Összességében szerettem a Szomszédokat, főleg mert a Színművészeti mellett tanárnak készültem, így ez a vágyam is teljesült – tette hozzá Ilona, aki nyolc éve saját színházat vezet párjával, Péterrel.

– Öt éve játszunk Szentendrén, és nagyon büszke vagyok a társulatra. Tudom, hogy a Szomszédokból vagyok ismert, de az élet ezzel nem állt meg. Nagyon jólesett, hogy nemrég Pro Urbe-díjat kaptam Szentendre városáért végzett munkámért. Nekem már ez az életem! – mondta a színésznő, aki nemrég ünnepelte ötvenötödik születésnapját, ami szinte hihetetlen, mert mintha semmit sem változott volna az elmúlt húsz évben. Ennek talán köze lehet ahhoz, hogy egészségesen táplálkozik: maga termeszti a kiskertjében a zöldséget és a gyümölcsöt. Sőt jógázni is szokott. Úgy érzi, tényleg minden vágya teljesült.


– Ilyen életre vágytam és azt hiszem, elégedett lehetek. Van egy csodás 24 éves fiam is, aki divatfotós Londonban. Leginkább interneten tartjuk a kapcsolatot, és persze hiányzik, de örülök, hogy ő is megtalálta a számításait és a saját útját járja.

vagasi_ivancsics

Kapcsolódó Cikkek