EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XII.kerület

Jaross-Giorgi Viktória másvilági tragikomédiája

Jaross-Giorgi Viktória kiskora óta a Hegyvidéken élt, ha idehaza van, most is Budán lakik. Kedvenc helye a Budagyöngye és a Normafa, ahová Tücsök nevű kutyájával jár fel sétálni. Az író, rendező, koreográfus, producer külföldön olyan világsztárokkal dolgozott, mint Adrien Brody, Jeremy Irons vagy Dominic Cooper. Itthon most egy különleges előadást láthat tőle a közönség.

Jaross Tücsökkel2

Viki kilenc éve talált rá Tücsökre, azóta mindenhova viszi magával

Jaross-Giorgi Viktória egy különleges összművészeti produkción dolgozik. A színészek, Almási Sándor, Kakasy Dóra és Nyakó Júlia mellett fellép Szirtes Edina Mókus zenész és fiatal táncosok. A Merre tartasz, Ember? Szepes Mária művei alapján készült, december 14-én mutatják be a Centrál Színházban, és a bevétel egy részét a Bethesda Gyermekkórház javára ajánlják fel.


Jaross2

Ritkán, de az is előfordul, hogy Viki csak ül

– A címben szereplő kérdés időszerűbb, mint valaha. A zenés-táncos, álmokkal, víziókkal és valósággal teli darabban a csalódott, másokat hibáztató, önsajnálatba merülő Embert Szepes Mária szelleme vezeti befelé-felfelé. A főszereplő újraéli élete fontos állomásait, szembesül hibáival és tévedéseivel, és az önismeret, a szellemi fejlődés útját járva rádöbben, hogy csak önnönmagán keresztül juthat ki az önmaga emelte falak közül, csak saját magát szabadíthatja ki belső börtönéből. Vajon sikerül, s ha igen, mi az ára? – tette fel a kérdést maga az előadás írója, rendezője, koreográfusa. Viktória hozzátette, annyit elárulhat, hogy a főszereplő végül ráébred: megváltozik a világ, mihelyt önmagáról átteszi a fókuszát másokra. Az író-rendező a másvilági tragikomédia alcímet adta a darabnak.

Jaross férjvel2

Jaross Viktória német férjével

– Nagyon komoly témákról van szó: a halálhoz való viszonyunk, a földünk sorsa, az ember nagy megpróbáltatásai: mint például a megbocsátás, az egoizmus letétele stb. Humor nélkül nem lehet elmesélni ezt a darabot, fontos részét képezi, ezért tragikomédia. Nagyon bízom benne, hogy sikerül megtalálnunk az egyensúlyt a humor és a súlyos mondanivaló között – számolt be Viktória, aki az előadást mindenkinek ajánlja, aki nyitott és befogadóképes, akit „érdekel a másik sorsa”. Férfiaknak és nőknek, fiataloknak és öregeknek egyaránt.


Kapcsolódó Cikkek