EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Életmód

Jobban érvényesül, aki szép?

szepseg-kutatas-infografika-finHiába küzdenek a feministák ellene, még mindig úgy tűnik, hogy a nők érvényesüléséhez igenis számít a külső. Egy felmérés szerint ugyanis a válaszadók közel 98 százaléka véli úgy, hogy nagyon fontos a külcsín az életben való boldoguláshoz. Hasonlóan gondolkodnak az emberek a férfiak előrejutásáról is.

Saját külsejüket vizsgálva a nők és a férfiak leginkább a szemükkel, az arcukkal és a lábukkal elégedettek, ezen belül a nők leginkább a szemükkel, a férfiak pedig az arcukkal. A fiatal férfiak saját jóképűségüket illetően kifejezetten magabiztosnak tűnnek: a megkérdezettek 39 százaléka elégedett az arcával. Az elégedetlenség fő forrásában nincs eltérés sem a nemek, sem a korosztály, sem pedig a végzettség tekintetében: a nők 40 százaléka, a férfiak 35 százaléka a hasával elégedett a legkevésbé.


tükör

Némileg változik a helyzet, ha nem saját magukra, hanem a párjukra gondolnak az emberek. A férfiak szerint párjukon az arcuk, az alakjuk, a hajuk és a szemük a legszebb. A nők számára egyértelműen a szem és az ápoltság a legfontosabb.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a szépségápolás leginkább a nők idejét rabolja, a kutatás arra is rávilágított, hogy a nők és férfiak bizony ugyanannyi időt töltenek a tükör előtt: reggelente nagyjából tíz percet, este pedig körülbelül húszat.

Kapcsolódó Cikkek