EUR: 335,40 Ft
CHF: 316,07 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Külföld

Kanada a jövőre 50 ezer szírt fogad be?

Kanada a jövő év végéig akár 50 ezer szíriai menekültet is befogadhat letelepítési programja keretében – mondta vasárnap a jordániai fővárosban John McCallum kanadai migráció- és menekültügyi miniszter.

A tárcavezető Ammánban a Kanadába repülni készülő szíriai családokkal találkozott, hangoztatva, hogy országában mindenki szívesen várja őket.


A tárcavezető néhány héttel ezelőtt még azt jelentette be, hogy Kanada 2016 márciusáig legalább 35 ezer szíriai menekültet fogad be. A letelepítési program keretében a jelenleg Libanonban, Jordániában és Törökországban élő szíriai menekültnek ajánl új otthont. Az idén összesen tízezer szíriai érkezik, majd a rákövetkező három hónapban további 25 ezer – mondta akkor McCallum. A menekültek zöme jelenleg jordániai és libanoni menekülttáborokban él.

A miniszter ugyanakkor most jelezte, hogy kormánya akár 50 ezer főre is emelheti a befogadandók számát, együttműködve a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és más partnerekkel, így a jordániai kormánnyal.

Kapcsolódó Cikkek