2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb III.kerület

Karácsonykor életre kelnek a tárgyak Óbudán

Cseriti Pont Óbuda Adománybolt a Perc utcában ( Fotó: Sáfár Tibor)

(Fotó: Sáfár Tibor)

Jövőre lesz ötödik éve, hogy megnyílt Budapest első adományboltja. Az óbudai Perc utcában működő üzlet olyan használt, de még működőképes tárgyakat árul, amelyek hasznukra lehetnek a rászorulóknak.

– Többnyire néhány ezer forintért kínáljuk a portékáinkat, mindig nagy öröm, amikor egy-egy utcára dobott tárgy új gazdára talál, olyan, mintha újra életre kelnének – fogalmazott Sáhy Gábor, a Cseriti Szociális Szövetkezet vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csupán karácsonykor, egész évben szükség van a felajánlásokra.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.