EUR: 336,95 Ft
CHF: 317,42 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Erzsébet program

Kárpátaljáról az erdélyi fenyők közé vezet az út

Alig egy éve, hogy hivatalosan is átadták az erdélyi Ivón megépített Erzsébet Tábort, az azóta eltelt időszakban már tízezernél is több vendég fordult meg a helyszínen. A tábor vezetője szerint az itt magasodó ősi fenyők között alig akad, aki ne pihenné ki magát. Januárban kárpátaljai gyerekek lehetnek részesei mindennek.

Ivó, Erzsébet-program, tábor, üdülés, Erdély (Fotó: MTI)

Derült égből tábor (Fotó: MTI)

Egy csaknem három hektáros üres területen épült fel 2014 nyarán az Erzsébet-program legújabb helyszíne, az ivói tábor. Az Erdély szívében található településhez legközelebb a 24 kilométerre lévő Székelyudvarhely fekszik, és pontosan a Hargita lábánál található. – Valóban csak az ősi természet vesz körül minket, szoktam is mondani, hogy csak egyet mutassanak nekem, aki az óriási fenyők lábánál ne tudná kipihenni magát – festi le szemléletesen az ivói tájképet Fazakas Zsolt.


A táborvezető arról is beszélt, hogy idén év végére a hétezret is átlépi az Ivón üdülők száma, őket ötvennél is több tábor alatt fogadták. – Kereskedelmi üdültetést egyáltalán nem végzünk, a vendégeink között pedig csaknem teljes egészében szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket találni – mondta el. Fazakasékhoz decemberben még két csoport, január elején pedig kárpátaljai gyerekek érkeznek. Utóbbiak számára már a programterv is összeállt, ez alapján pedig kijelenthető: a tábor ideje alatt élményekben nem lesz hiány. – Szervezünk egy vadaspark látogatást, kürtős kalács sütést, lovasoktatást, de a hagyományőrzőkkel és a kézművesek tevékenységével is megismertetjük a csapatot – sorolta a tábor vezetője. Az egyhetes üdülésre 150 kárpátaljai magyar gyereket várnak.

Fazakas Zsolt az erdélyi Erzsébet Tábor létrehozása kapcsán elmondta: kisebb csodaként élte meg a beruházást. – Az elején csak egy pajta állt az óriási legelő közepén, aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy a semmiből mégiscsak lett valami – fogalmazott az Erzsébet Tábor Ivó vezetője. (x)


Kapcsolódó Cikkek