2020. február 25., kedd
Mátyás

Erzsébet program

Komáromi és a piszkos tizenkettő

Reggeltől estig nyüstölték egymást és a szőnyeget a birkózók Zánkán, sőt, a Komáromi Tibor vezette csapatot még vacsora után is a futópálya környékén lehetett a legbiztosabban megtalálni. – Tizenkét versenyzőt edzek most, akiket 340 főből válogattam ki még a nyári Erzsébet-táborok után – mesélte a háromszoros világbajnok egykori birkózó.

birkózás, talentum, Erzsébet-program

(Fotó: Kobza Miklós)

 

Komáromi keményen fogja a gyerekeket, de amikor arról érdeklődünk, hogy mennyire nehéz fegyelmet tartani, kissé csodálkozott. – Aki gyerekcsősznek áll, az tudjon rendet is tartani, akár szép szóval, akár szigorral – szögezte le. Arról is beszélt, hogy bár a gyerekek a legkülönfélébb helyekről érkeznek, sohasem érezte, hogy gondot okozna a csapattá formálásuk. – A szőnyegen csak egy dolog számít, hogy ki milyen teljesítményt nyújt, engem nem foglalkoztat, hogy valaki a falu végéről vagy a belvárosból keveredett ide – tette világossá. Komáromi egyébként bizakodó a versenyzők jövőjét illetően, olykor pedig maga is elszenvedője a tehetségüknek. – Az utánpótlásban edzett birkózóimat a talentumosok gyakran két vállra fektetik a különböző versenyeken, bosszankodom is eleget miattuk – mondta mosolyogva. Szerinte a talentumos gyerekek között van olyan, akiből a jövő bajnoka is válhat, persze kérdés, hogy mennyire lesznek kitartóak.


Komáromi Tibor arra is kitért, hogy a Talentum Program már az elejétől magával ragadta, ezért itt van és itt is lesz a helye mindig. Úgy fogalmazott, hogy szereti nézni a tehetségeket, és örömet okoz neki, ha a fejlődésükhöz bármit is hozzátehet. – Amikor egy hosszú nap után kilépek a csarnokból, máris azon jár az eszem, hogy másnap hogyan tartsam az edzést, hogy még jobbá váljanak a kezem alatt a gyerekek – mondta.

Kapcsolódó Cikkek