EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

Már csaknem 100 százalékban felhasználtuk az uniós forrásokat

Magyarország már csaknem teljes egészében felhasználta az előző hét éves uniós költségvetési ciklusban rendelkezésére álló több mint 9 milliárd forintos keretet – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az államtitkár azt mondta: már csak néhány százmilliárd forintos vitatott – például útépítési, kórházfejlesztési – tétel van. Kiemelte viszont, hogy ezek olyan viták, amelyeket szakmai és jogi megalapozottsággal meg lehet nyerni. Így ezek lezárultával Magyarország lehet az egyetlen olyan uniós tagállam, amely száz százalékban realizálta az időszakban rendelkezésére álló uniós forrásokat – mondta.


Csepreghy Nándor jelezte: a következő pár hónapban a Miniszterelnökségen megvitatják az elmúlt uniós ciklus legfontosabb tanulságait, ennek során áttekintik, hogyan hasznosultak a felhasznált források, lehetett volna-e több új munkahelyet létrehozni, vagy a gazdaságot jobban dinamizáln.

A cél, hogy a múlt tapasztalataiból merítve sikeresebb, még hatékonyabb fejlesztéspolitikát folytasson a jövőben a kormány – emelte ki.

A Miniszterelnökség államtitkára elmondása szerint új alapokra helyezik a fejlesztéspolitikát. A jövőben csak azok a beruházások kapnak pénzt Magyarországon, amelyek vagy a munkahelyteremtési, vagy a gazdasági növekedési célokhoz járulnak hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Karanténba kerülnek az Olaszországból hazaérkező magyar diákok

  Tizenegy magyar középiskolás diák, valamint kísérőjük és az autóbusz két vezetője kerül a Szent László Kórházba kéthetes elkülönítésre, miután vasárnap este hazatérnek Észak-Olaszországból, ahol gyorsan terjed az új koronavírus – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap délután az MTI-t.

 • A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a politikai akcióra

  A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a “szabad Gyönygyöspatáért” meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

 • Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Napsütés, eső és vihar: ez vár ránk a héten

  Változékony lesz az idő a jövő héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.