EUR: 335,36 Ft
CHF: 314,98 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Külföld

Meghibásodott az USA legújabb hadihajója

Meghibásodott az amerikai haditengerészet legújabb hajója, a USS Milwaukee – adta hírül szombaton az amerikai haditengerészeti ügyekkel foglalkozó Navy Times.

A lap azt írja, hogy a parti hadihajót negyven tengeri mérföldet, vagyis mintegy 75 kilométert vontatták a Little Creek-i támaszpontra, Virginiába.


A Milwaukee a kanadai Halifaxból tartott Floridába, ahonnan a saját bázisára, San Diegóba tért volna vissza, de a Navy Times úgy tudja, súlyos műszaki hiba történt, fémtörmelék halmozódott fel a hajó motorjának olajszűrőjében, ami miatt az egész hajtóműrendszer leállt. Egyelőre nem tudni, hogy honnan került a szennyeződés a kenőanyagba. A hajó személyzete jelenleg is próbálja feltárni a meghibásodás okát.

A USS Milwaukee-t három héttel ezelőtt, Milwaukee-ban állították szolgálatba, Wisconsin államban, és a nagy tavakon keresztül indult el Florida és San Diego irányába. A Navy Times beszámolója szerint a hajó motorja már rögtön Halifax elhagyása után hibát jelzett, akkor is fémtörmelék okozott gondot, és az egyik teszt folyamán az olajnyomás is megszűnt, ami miatt a hajót le kellett horgonyozni.

A lap idézi John McCain republikánus szenátort, a Szenátus fegyveres erők bizottságának elnökét, aki aggasztónak nevezte a motor meghibásodását, és felelősségre vonást sürgetett.

Kapcsolódó Cikkek