EUR: 337,69 Ft
CHF: 318,24 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb

Megváltozott munkaképességű kollégák a Szerencsejáték Zrt.-nél

A Szerencsejáték Zrt. 2003-ban hozta létre a kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív célú sorsjegy-értékesítő hálózatát. A 12 éves hálózat jelenleg 180 munkavállalót foglalkoztat értékesítőként 70 település több mint 130 értékesítő helyén, élelmiszerboltoktól kezdve piacokon át egészségügyi intézményekig, ahol kizárólag kaparós sorsjegyet árulnak.

A hálózat létrehozását a 25 éves Szerencsejáték Zrt. olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatásának szakszerű kialakításában és a sikeres munkahelymegtartó programok elindításában és fenntartásában.


A Szerencsejáték Zrt. 2014-ben a mozgáskorlátozottak és betegség miatt fogyatékkal élők foglalkoztatása mellett új fogyatékossági csoport felé is nyitott: a SINOSZ-szal együttműködve megteremtette a hallássérült munkavállalók alkalmazási feltételeit. 2015 tavaszán a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.

Az év másik fontos mérföldköve a Fogyatékos Emberek Világnapján aláírt háromoldalú együttműködési megállapodás, amelyet a lottótársaság, a FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és az ONCE (Spanyol Vakok Nemzeti Szövetsége) kötött.

Kapcsolódó Cikkek