EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Erzsébet-utalvány Plusz

Mindenki másképp csinálja

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, és nincs ez másképp a béren kívüli juttatás országonkénti alkalmazásával sem. Alább azt szedtük össze, hogy hol milyen megoldások léteznek a cafeteria-rendszerre.

USA: A világ első számú független szövetségi köztársaságában rendkívül szerteágazó béren kívüli juttatásokkal lehet találkozni: van például költözésre, életbiztosításra, örökbefogadásra, jogi tanácsadásra és nyugdíjasok támogatására fordítható utalványuk is.


Nagy-Britannia: Három csoport is létezik a cafeterián belül: az alap-, az önkéntes és a flexibilis juttatások. Előbbi az összes munkavállalónak jár, az önkéntes viszont épp fordított alapon működik, és a munkavállaló fizet azért, hogy ilyesmiben (pl.: nyugdíj-hozzájárulás) részesüljön. A flexibilis juttatásnál a dolgozó maga dönti el, fizetése hány százalékát kéri béren kívüli juttatásként.

Csehország: Kifejezetten népszerűek a nem pénzbeli juttatások. A közép-európai országban például a rugalmas munkavégzés, munkavállalói tréningek, a választható otthoni munkavégzés, extra szabadság vagy akár a prémium egészségügyi szolgáltatás is belefér a cafeteria elemei közé.

Németország: Európa legnépesebb országában havi 44 euróig adómentesek a béren kívüli juttatások. Ide tartozik például a benzin- és a moziutalvány vagy a szolgálati autó magáncélokra való használata is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Együtt ünnepeltek a Daru-dombon

    Együtt ünnepeltek a Daru-dombon

    Ismét együtt tölthették a nemzeti ünnepet a csepeliek a Daru-dombon. A Szent István-napi új kenyér mellett lángos, vasalós lepény, erdélyi kürtőskalács magyaros ételek és országtorták várták a vendégeket.

  • Kedvencünk a cafeteria

    Kevés olyan kezdeményezés létezik, amely kivétel nélkül mindenkinek elnyerné a tetszését, ezek közül az egyik kétségkívül a cafeteria-rendszer.