EUR: 339,34 Ft
CHF: 318,70 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Erzsébet program

Negyvennyolcezer ok, amiért megéri Erzsébet-utalványt adni

Az Erzsébet-utalványok nemcsak a munkavállalói, hanem a munkáltatói oldal tetszését is elnyerték – ez derül ki a lapunk által készített körképből. Bár mind a 48 ezer megrendelőt nem kérdeztük meg, a hazai céges világ meghatározó szereplőit viszont igen, arról, hogy a béren kívüli juttatásoknak miért ezt a formáját választották, illetve hogy milyen előnyökkel jár számukra az Erzsébet-utalványcsalád megrendelése.

Szerencsejáték Zrt. – Minden élethelyzetre tökéletes megoldás


Az Erzsébet-utalványt a béren kívüli juttatás egyik elemeként kínáljuk, komoly sikerrel, hiszen munkavállalóink 85 százaléka kéri – mondta el lapunk kérdésé- re a Szerencsejáték Zrt. munkatársa. Ez azt jelenti, hogy 1300 fő részesül ilyen juttatásban. A társaság ezen felül a beiskolázásnál is segíti a dolgozóit, hiszen ebben az időszakban Iskolai Erzsébet-utalványt is biztosít az érintetteknek. A nyugdíj előtt álló kollégák pedig Étkezési Erzsébet-utalványban részesülnek. A Szerencsejáték Zrt. ugyancsak az adóterhekben mutatkozó jelentős kedvezményt nevezte meg fő szempontként arra reagálva, hogy miért az Erzsé- bet-utalványcsaládot választották. Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya kapcsán úgy nyilatkoztak: már nagyon várják a plasztikot, hiszen ezzel komoly logisztikai és adminisztratív munkától mentesülnek. – Eddig havonta 300 telephelyre kellett továbbítanunk az utalványokat, amely nem kevés szervezést igényelt. Az utalványterítési feladat így végre megszűnik – húzták alá a társaságnál.

Hervis Sport és Divatkereskedelmi Kft. – Nem csak adja, kapja is


Az Étkezési Erzsébet-utalvány automatikusan jár a Hervis mind a 300 dolgozójának – mondta el lapunknak Viola Krisztina ügyvezető igazgató. Az Európa egyik legnagyobb sportszerkereskedő áruháza magyar láncának vezetője úgy értékelt, hogy a munkatársaik kedvelik ezt a juttatási formát, hiszen kifejezetten sok üzletben vagy étteremben váltható be, de felhasználható a munkahelyi étkezés során is. – Saját tapasztalatom, hogy a mindennapos élelmiszer-bevásárlásban is könnyebbséget jelent az utalvánnyal történő fizetés – fogalmazott. A Hervis egyébként 2013 júliusa óta maga is elfogadja az Erzsébet-utalványcsalád tagjait, így az Iskolai, az Ajándék és a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalványt is. Ennek hatása a forgalom számaiban is meglátszik: az éves vásárlások tíz százaléka már az utalványok beváltása nyomán keletkezik.

McDonald’s Magyarország – A rugalmasság fontos

Az Erzsébet-utalvány a legrugalmasabb juttatási elem, ezért is döntöttünk az alkalmazásáról – mondta Gáspár Ferenc. A McDonald’s Magyarország Étterem Hálózat Kft. HR vezetője arról tájékoztatta a Lokált, hogy jelenleg az Étkezési Erzsébet-utalványt rendelik meg az összes dolgozójuk számára, mintegy 1300 munkavállalónak. – Mind az éttermi, mind pedig az irodai alkalmazottak részéről pozitív az utalvány fogadtatása, ez talán leginkább a magas elfogadóhelyek számának tudható be – összegzett a Gáspár.

Eisberg Hungary Kft. – Motivációnak sem rossz a béren kívüli juttatás

A félkész saláták piacának egyik legnagyobb szereplője nemrég alakította ki új, választható béren kívüli juttatási rendszerét, amelyben kiemelt szerep jut az Erzsébet-utalványoknak is, hiszen minden dolgozójuk részesül ilyen juttatásban, mintegy 200-an. Az Eisberg még 2012-ben döntött az Étkezési Erzsébet-utalvány bevezetéséről, kezdetben 5000 forintos, majd 2013-tól 8000 forintos havi összegben. – A munkavállalóink körében a választható cafeteria-rendszeren belül ez a legnépszerűbb utalvány, mivel élelmiszer vásárlására, vendéglátóhelyeken, továbbá hideg-meleg étkezésre is felhasználhatják – magyarázták a cégnél. Az Eisberg szerint az Erzsébet-utalványok rendelése növeli a dolgozói motiváltságot. Azt is elmondták, hogy az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát 2016-ban tervezik bevezetni, előtte azonban fel kívánják mérni dolgozóik körében a fejlesztés fogadtatását.

Provident – Mindenkinek jár

A személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője első- sorban a kedvező adózási feltételek miatt választotta az Erzsébet-utalványokat. – Emellett persze azt is figyelembe vettük, hogy a munkatársaink ezt az utalványt tudják a legkönnyebben felhasználni – tették hozzá a Providentnél. Éves átlagban hatszáznál is több dolgozó részesül a cafeteria keretein belül Erzsébet-utalványban, béren kívüli juttatásként pedig további ötszázan. A munkavállalók között az Étkezési Erzsébet-utalvány a legkedveltebb. – Cégünk elkötelezett az Erzsébet-utalványcsalád mellett, éppen ezért a novemberben elindult Plusz kártya bevezetését is tervezzük – árulták el.

Kapcsolódó Cikkek