2020. február 18., kedd
Bernadett

Belföld III.kerület

Nem csak sikert, közösséget is kovácsol az ÓE

Bár az Óbudai Egyetem (ÓE) fiatalnak számít a felsőoktatási intézmények között, az itt kínált tudás több mint száz év tapasztalataira épít. Ezért talán nem is meglepő, hogy az egyetemen hat kar – ezeken az informatikától egészen a környezetmérnökségig számos specializáció közül választhatnak a diákok – is működik, amelyeken nem csak oktatás zajlik, hanem aktív kutatás is. Utóbbi egyik legfontosabb pillére az Egyetemi Kutató- és Innovációs Központ, amelyet még 2014 áprilisában nyitottak meg. Ez a bázis több stratégiai célt szolgál, hiszen a PhD hallgatók támogatása mellett idővel egy nemzetközi szinten is elismert kutatóközponttá fejlődne.

ÓE, Óbudai Egyetem

A közös szenvedély (Fotó: ÓE)

Az ÓE nem csak Budapesten, hanem az Alba Regia Műszaki Kar székesfehérvári telephelyével vidéken is  jelen van. Az oktatási egységekben helyszíntől függetlenül azonban egy dolog állandó: még pedig a gyakorlatorientált, minőségi alapképzés (ebből 14 fut jelenleg), illetve az ehhez társuló versenyképes mesterképzés (9 akkreditált szakiránnyal). Ezek túlmenően három doktori iskola is működik az ÓE-n. Az egyetem oktatási kínálata azért is különleges, mert a nappali, az esti és a levelező tagozatokon felül távoktatási formát is elérhetővé tesz.


Persze az elméleti felkészültség mit sem ér, ha az a gyakorlatban nem kamatoztatható, vagyis ha a megszerzett tudást nem lehet forintra váltani a munka világában. A felmérések azt mutatják, hogy az ÓE ezen a téren sem áll rosszul, sőt, a friss diplomások fizetése alapján összeállított TOP 10-es rangsorban négy karral is képviselteti magát az iskola.

Az Óbudai Egyetemen amiatt sem érheti szó a ház elejét, hogy a “fejtágításon” túl ne lenne élet az intézményen belül. A 2010-ben útjára indított I LOVE OE gondolat éppen ezért született meg, hogy valódi közösséggé kovácsolja a hallgatókat. A mozgalom keretén belül főképp olyan rendezvényeket szerveznek, amelyek párhuzamosan segítik a diákok közötti kapcsolatok kialakulását és a szakmai előmenetelt, mint például a RECCS Tésztahíd Építő Világbajnokság, a LEGO Nap, vagy éppen a Kutatók Éjszakája.


Kapcsolódó Cikkek