EUR: 338,32 Ft
CHF: 318,79 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Külföld

Olaszország újabb katonákat vezényelt határai védelmére

Az olasz kormány szigorította a határellenőrzést az Ausztriával szomszédos Friuli-Venezia Giulia autonóm régióban: az osztrák határ közelében lévő Udine térségébe további 35 katonát, míg a szlovén határnál található Trieszt és Gorizia körzetébe újabb 55 katonát vezényelt.

Az e héttől érvényes változásokról Francesca Adelaide Garufi trieszti prefektus számolt be hétfőn sajtójelentések szerint.


A katonák nem közvetlenül a határt felügyelik, hanem az egész határvidéken a rendőrökkel közösen járőröznek a terrorizmus és az embercsempészek elleni harc jegyében.

Garufi elmondta, hogy az Olaszországba érkezők közül szigorúan ellenőrzik azokat, akik nem az Európai Unió polgárai, ezenkívül a trieszti kikötőben is fokozott ellenőrzést tartanak. A prefektus kiemelte, hogy jó az együttműködés az osztrák és a szlovén rendőrséggel.

A tájékoztatásból kiderült az is, hogy különösen az olasz-szlovén-osztrák hármashatárnál található Tarvisio térségében szigorították az ellenőrzést.

A rendőri és katonai jelenlét fokozásának köszönhetően az olasz-osztrák határon az utóbbi hónapokban jelentősen visszaesett az embercsempészet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendőrőrs garázsába csapódott

  Rendőrőrs garázsába csapódott

  Tátva maradt a szája a rendőröknek egy melbourne-i őrsön, amikor az épület garázsába hatalmas robajjal rontott be egy kocsi, ami aztán egyenesen egy járőrautó tetején landolt.

 • Nap képe: Isteni macska

  Nap képe: Isteni macska

  Újrahasznosítható fémhulladékból épített óriásszobrott Ibrahim Szalah Básztet egyiptomi macskaistennő tiszteletére.

 • Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Kezdetét vette a következő hétéves uniós költségvetésről szóló brüsszeli EU-csúcstalálkozó.  A Twitteren a tanácsi elnök szóvivője tudatta: Orbán Viktor és Charles Michel már a tegnapi nap folyamán tárgyaltak egymással.