EUR: 339,86 Ft
CHF: 319,78 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Egyéb

Örül, ha adhat a SPAR

Idén is gyűjtést szervez a rászorulóknak a SPAR: a kiskereskedelmi lánc ezúttal is a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal összefogva várja a felajánlásokat december 16-a és 21-e között a SPAR- és INTERSPAR- üzletekben. Az országszerte összesen 160 boltban zajló Adni öröm!-akció során a szeretetszolgálat önkéntesei elsősorban tartós élelmiszert gyűjtenek a szegénységben élőknek.

Budapest, 2013. december 16. Egy asszony adja át élelmiszer-adományát Kozma Imre atyának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének (k) és Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének, a szeretetszolgálat önkéntesének (j) a Batthyány téri SPAR üzletben 2013. december 16-án. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat december 16. és 21. között a SPAR-csoport 160 üzletében tizenhetedik alkalommal szervezi meg karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióját Adni öröm! címmel. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Herczegh Anita (jobbra), Áder János köztársasági elnök felesége is gyűjtött már

Az ország egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezéséhez százezrek csatlakoznak évente, az elmúlt időszakban a karácsonyi adománygyűjtésnek köszönhetően kétmillió kilogramm tartós élelmiszer juthatott el mintegy 1,1 millió rászorulóhoz. Az adományokat rászoruló családok, egyedül élő idősek, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek kapják meg még karácsony előtt.


A SPAR ezenkívül is támogatja a karitatív munkát: a 2008-ban életre hívott 200 és 500 forintos adománykártyák megvásárlásából befolyó összegből például segítettek már Felsőzsolcán a 2010-es árvíz idején, de építettek mozgó játszóteret is, tavaly pedig egy esélyteremtő program finanszírozására fordították az ilyen célú összegeket.

A SPAR az általa forgalmazott környezetbarát bevásárlótáskák árából is segíti a máltaiakat, ezek után darabonként egy forintot ajánl fel a szervezetnek. Ez 2014-ben közel nyolcmillió forintot jelentett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.