2020. február 25., kedd
Mátyás

Belföld

Pára és köd lesz advent utolsó hétvégéjén

A következő napokban erősen párás lesz az idő, helyenként tartósan megmaradhat a köd is. A hétvégén néhol még 10 Celsius-fok közeli maximumokra is számítani lehet, ezzel együtt több helyen még napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás idő, a Dunántúlon vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Napközben északkeleten várható még helyenként eső, esetleg fagyott eső. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.


Szombaton többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, de főként nyugaton felszakadozhat a felhőzet. Elsősorban keleten szitálás, néhol gyenge eső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-9 fok között valószínű.

Advent utolsó vasárnapján is párás, helyenként tartósan ködös lesz az idő. Csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás lehet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Kapcsolódó Cikkek