2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Partnerségi megállapodást kötött a TF és a Vasas

Hosszas előkészítő munka előzte meg azt a háromoldalú megállapodást, melyet péntek délelőtt a Testnevelési Egyetem, a TFSE, és a Vasas Sport Club képviselői írtak alá.
A megállapodásnak köszönhetően feleknek lehetőségük nyílik többek között közös szakmai programok megvalósítására, az egyetemi szakok népszerűsítésére, fiatal edzők foglalkoztatására, illetve a meglévő szakembergárda továbbképzésére is. Ezen túlmenően komoly lehetőség lehet a Vasas és a TFSE sportági együttműködései folytán a közös csapatok versenyeztetése, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-használat összehangolása is.
– Rendkívül fontos a Testnevelési Egyetem számára, hogy a nagy hagyományú klubokkal olyan szakmai együttműködés jöjjön létre, amely az egyes sportágak fejlesztésére közvetlenül kihat, és a fiatal hallgatók, valamint sportolók tehetséggondozására is pozitív hatással van – mondta az egyetem rektora, Mocsai Lajos. – Az együttműködés során olyan szakmai műhelyeknek kell létrejönniük, amelyekkel emelni és javítani tudjuk a sportszakember képzés minőségét. Nagy öröm számomra, hogy a Vasas Sport Club aranygyűrűseként ezt a kapcsolatot Markovits László elnök úrral tovább tudjuk építeni.
slider_TF
Markovits László, a Vasas elnöke szerint ez a megállapodás egy újabb fontos állomás a klub életében.
– Egy fővárosi nagyegyesület számára létfontosságú, hogy magas színvonalon tudja biztosítani a szakmai működését – mondta Markovits. – Ennek egyik kulcsa, hogy a legfelkészültebb szakemberek vegyenek részt a sportágaink nevelő, oktató munkájában. A Testnevelési Egyetem kiváló elméleti, tudományos hátteret tud ehhez adni a jövőben, amelyhez a Vasas a TFSE-vel szorosan együttműködve elsősorban a gyakorlati oldal biztosításával kíván hozzájárulni. A Vasasnál jelenleg 21 sportágban nyújtunk sportolási lehetőséget a versenyzőknek, illetve munkalehetőséget a szakembereknek, ami feltétlenül szolgálja az egyetem célkitűzéseit, illetve a TFSE-vel az egyes sportágakban kötendő együttműködéseket.

Sós Csaba, a TFSE elnöke kiemelte, klubjuk olyan szakmai műhely, amelynek kötelessége, hogy a felhalmozott tudást és a különböző módszertanokat átadja a többi magyar a sportegyesület részére.

– A mostani az első együttműködési megállapodásunk nagy fővárosi egyesülettel, ezért komoly reményekkel és várakozásokkal vágunk bele az érintett szakosztályainkkal a közös munkába. Hosszú távra tervezünk, ezért az eredmények folyamatos értékelésével lehetőségünk nyílik majd menetközben is finomítani az együttműködésünk részletein – mondta Sós.


Kapcsolódó Cikkek