EUR: 338,83 Ft
CHF: 319,04 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Erzsébet program

Plasztikzsebeknek áll a világ

Idén novembertől a hatdarabos Erzsébet-utalványcsalád új helyre költözött. A népszerű utalványok ezentúl virtuális zsebekben érhetők el, amelyeket egy erre a célra kialakított plasztikkártya foglal magában.

Idén novembertől új formában is elérhetőek az Erzsébet-utalványcsalád tagjai: a már jól ismert, hatféle, papíralapú utalvány mellé egy narancsszínű plasztikkártya is érkezett. A béren kívüli juttatások mostantól ez utóbbi felhasználásával is adhatók és elkölthetők. A hagyományos, papíralapú Erzsébet-utalványok azért egyelőre továbbra is forgalomban maradnak.


Az Erzsébet-utalvány Plusz névre keresztelt plasztik legnagyobb előnye, hogy az összes utalványtípust magában foglalja, vagyis nincs már okvetlenül szükség az adott termékkörre beváltható papírutalványt magunknál tartani, az elektronikus megoldással a vásárlás folyamata jóval egyszerűbbé válik. A mágneskártya ugyanis virtuális zsebek formájában a teljes utalványcsaládot tartalmazza. Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya méreteit látva az ember nem is gondolná, mennyi minden belefér ebbe az igazolványméretű plasztikba. Pedig a mágneskártya használatával szinte nincs olyan termék, amely ne volna megvásárolható az itthoni üzletekben. Így vásárolható például hideg és meleg étel, ruházati cikkek, kulturális és sportrendezvényekre belépő, vagy akár a tankönyvekért is fizethetünk vele.

Aktiváljon ön is!

Mielőtt használatba venné az Erzsébet-utalvány Pluszt, ne feledkezzen meg a kártya aktiválásáról sem. Ez az első használat előtt szükséges. A kártya élesítését a 06 1 224 1616-os telefonszámon vagy a www.erzsebetutalvanyplusz. hu oldalon teheti meg

 

A széles választékhoz széles kínálat is dukál, szerencsére ez is adott a mágneskártya kapcsán: az elfogadóhelyek között olyan nagy kereskedelmi láncokat, illetve márkákat találunk, mint az Aldi, Auchan, CBA, Coop, Lidl, Reál, Penny, Spar, Tesco vagy éppen az Adidas, a Dockyard és a NewYorker. Az Erzsébet-utalvány Plusz kínálta változás azért is jelentős, mert eddig a munkavállaló a béren kívüli juttatást papíralapú utalványok formájában kapta meg, aki pedig többféle cafeteriaelemben is részesült, annak többféle papírt kellett magával hordoznia. Az Erzsébet-utalvány Plusz plasztikkártyával ez a fajta kényelmetlenség megszűnik és valamennyi utalvány azonnal felhasználhatóvá válik. Az utalványcsalád új tagja a bakkártyához hasonlóan működik, PIN-kóddal is védett, és a nemzetközi MasterCard-csoporttal együttműködésben bocsátották ki.


A plasztikkal történő fizetés az üzletekben elhelyezett kártyaterminálokon keresztül zajlik. Az elfogadóhelyek a bejáraton feltüntetett matricákról ismerhetőek fel. Óriási előnye az Erzsébet-utalvány Plusznak a papíralapú utalványokhoz képest, hogy míg azokból például egy áruházi vásárlásnál a pénztáros nem tudott visszaadni, a kártyával már forintra pontosan lehet elszámolni. Tehát nem kell többé kerekíteni, annyit fizetünk, amenynyibe a választott termék kerül. Az Erzsébet-utalvány Plusz kártyájának érvényessége három év, a feltöltött összeg felhasználási ideje pedig megegyezik a papíralapú utalványokéval.

Kapcsolódó Cikkek