EUR: 335,16 Ft
CHF: 315,70 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Külföld

Pokoli torony: hatalmas lángokkal ég a dubaji felhőkarcoló

Tizenhat ember sérült meg – többségük könnyebben – annak következtében, hogy tűz ütött ki szilveszter éjszaka Dubaj egyik felhőkarcolójában. A lángok az épületnek legalább húsz emeletére kiterjedtek.

Az al-Arabíja pánarab hírtelevíziónak nem sokkal a tűzoltási munkálatok megkezdése után a polgári védelem vezetője még azt mondta, hogy nincs sérültje a tűzesetnek. “Senkiben nem esett kár, hál’ Istennek… (a tűz) nem fogja befolyásolni az ünnepség folytatását” – mondta. Az emírség kormányának sajtószolgálata csak később jelentette be, hogy vannak sérültek. E tájékoztatás szerint tizennégyen könnyebb sérülést szenvedtek, egy személy közepesen súlyosan sebesült meg, egy másik pedig szívinfarktust kapott, de nem halt meg.


Dubaj, 2015. december 31. Lángok törnek elő az Address luxusszálloda épületéből Dubajban 2015. december 31-én. A szálloda még azelőtt kapott lángra, hogy a világ legmagasabb felhőkarcolójánál, a Burdzs Kalifánál beindították volna a szilveszteri tűzijátékot. (MTI/AP/Sunday Alamba)

Dubaj, 2015. december 31.
Lángok törnek elő az Address luxusszálloda épületéből Dubajban 2015. december 31-én. A szálloda még azelőtt kapott lángra, hogy a világ legmagasabb felhőkarcolójánál, a Burdzs Kalifánál beindították volna a szilveszteri tűzijátékot. (MTI/AP/Sunday Alamba)

A tűz az Address Downtown Hotel 63 emeletes épületében ütött ki, mégpedig a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a 828 méter magas Burzs Kalifának a közelében. Nem messze a helyszíntől nagy szabású tűzijátékot rendeztek, de egyelőre semmi sem utal arra, hogy ennek köze lenne a szállodatűzhöz.

Egyes jelentések szerint a tűz a hotel huszadik emeletén keletkezett, onnan terjedt tovább az épület többi részére. A tűzoltók rendkívül gyorsan a helyszínre érkeztek, mivel nemcsak a szálloda vendégeinek, hanem a Burzs Kalifa környékén szilveszteri ünneplésre összegyűlt tömegnek a biztonságát is védeni kellett.


Több helyszínen is terveztek tűzijátékot, az egyik helyen el sem kezdték a műsort, mert buszokkal el kellett szállítani a lángoló hotel közeléből az emberek egy részét.

Nem sokkal ezután az emírség hatóságai már azt jelentették be, hogy a tűzet 90 százalékban sikerült megfékezni, és a tervezett újévi ünnepségeket folytatják, felhasználva az e célra odavitt 1,6 tonna tűzijátékot.

Kapcsolódó Cikkek