EUR: 337,26 Ft
CHF: 317,29 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Erzsébet program

Pszichológus bújt önkéntes bőrbe

önkéntes, Erzsébet, tábor, segítő (Fotó: MNÜA)

Fotó: MNÜA

Szintén három évvel ezelőtt került kapcsolatba az Erzsébet-programmal Inhóf Orsolya. A pszichológus végzettségű fiatal nő azt mondta, hogy náluk családi hagyománya van az önkéntességnek. – Otthonról többek között azt hozom magammal, hogy természetes módon tekintek a szociális tevékenységre –magyarázta.

Persze azt sem zárta ki, hogy a szakmája is közrejátszhatott benne, hogy önkéntesnek állt. – Először csak eseti jelleggel vállaltam feladatokat, de nyáron már néhány hetet eltöltöttem az egyik tematikus táborban – mesélte. Inhóf Orsolya világosan fogalmazott: az utolsó csoport elutazását követően „hullafáradtnak” érezte magát, de azt is hozzátette, hogy bármikor szívesen elölről kezdené a munkát. – Természetesen vannak kihívások, például amikor a bokszolótábor fiataljait kell ágyba zavarni, de az ilyen próbatételektől magam is sokat épülök – összegezte.


Azt mondta, a leginkább az tett rá nagy benyomást, amikor az egészen súlyos hátrányokkal érkezőket is befogadta a közösség. – Nekem mint segítőnek és mentornak az a feladatom, hogy erősítsem a résztvevők közötti összhangot, viszont szép tapasztalat, hogy ezek a különbségek milyen hirtelen tűnnek el – emelte ki Inhóf Orsolya.

Kapcsolódó Cikkek