2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Külföld

Rapvideót csinált az amerikai elnök felesége!

Michelle Obama vicces hiphopvideóval igyekszik továbbtanulásra buzdítani az amerikai fiatalokat.

“Ha magánrepcsin akarsz utazni, irány az egyetem! Magasra törni és csekkekhez jutni? Töltsd meg tudással a fejedet!” – szövegeli a first lady az amerikai stand-up komikus, Jay Pharoah-val közös videoklipben, amelynek egyike helyszíne a Fehér Ház.


A kisfilm Michelle Obama nemrég elindított Better Make Room elnevezésű kampányának része. A 14-19 éves korosztályt célzó kezdeményezés lényege, hogy a diákok személyes sikerei és történetei hasonló formában jelennek meg a közösségi médiában, mint a hírességekkel, sportolókkal kapcsolatos hírek. A kampány a first lady Reach Higher projektjéhez tartozik, amelynek célja, hogy továbbtanulásra ösztönözzék a diákokat, növelve az amerikai diplomások arányát.

A first lady, aki egy chicagói munkáscsaládban nőtt fel, gyakran mesél a diákoknak arról, milyen keményen dolgozott annak idején azért, hogy jó jegyeket és diplomát szerezzen a Princetonon és a Harvardon.

“Szeretném kifejezni a tiszteletemet és a támogatásomat azon fiatalok iránt, akik keményen tanulnak az iskolában és az álmaik megvalósításáért küzdenek; mindezt pedig új és szórakoztató formában szeretném tenni” – jegyezte meg közleményében Michelle Obama, akinek Pharoah-val közös videóját a CollegeHumor nevű internetes oldal jegyzi.

Kapcsolódó Cikkek