2020. február 21., péntek
Eleonóra

Erzsébet program

Sikertörténet itthonról

Az Erzsébet-kezdeményezés nemcsak itthon ér el sikereket, hanem külföldön is. Az elmúlt két évben mind az Erzsébet-utalványcsalád, mind pedig az Erzsébet-program számos elismerést gyűjtött be a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt.

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. 2014- ben, majd 2015-ben is elnyerte a Business Superbrands-díjat. Idén az Erzsébet-utalványcsalád is Superbrands-elismerésben részesült. A díjat a kilencven országban működő Brand Council ítéli oda a kiemelkedően sikeres üzleti márkáknak. A független és önkéntes szakértőkből álló bizottság azonos előírásokat követve, ugyanazon elv alapján dönt a jelöltekről: Superbrands-díj azoknak a márkáknak jár, amelyek a saját területükön kitűnő hírnevet szereztek. Az elismerés ugyanakkor annak is szól, hogy a Superbrends címre érdemesnek talált márkák olyan érzelmi és kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyeket a fogyasztók elvárnak és éppen ezért értékelnek is. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően aztán az adott márka kedveltsége is nő. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-nek odaítélt díj laudációja éppen ezt emelte ki: az Erzsébet-utalvány logója mindössze két év alatt Magyarország egyik legismertebb emblémájává vált.


De nemcsak az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. érdemeit ismerték el, hanem az általa finanszírozott Erzsébet-programét is. Az üdültetési szociális program létrehozásáért, illetve a nagycsaládosok érdekében végzett munkáért 2014 szeptemberében Magyarország elnyerte az Európai Nagycsaládosok Szövetségének (ELFAC) díját. Ez a szervezet jelenleg 50 millió embert, egyúttal 9 millió nagycsalá- dot képvisel, tevékenységével pedig arra törekszik, hogy előremozdítsa azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek az ELFAC által képviselt csoportokat is érintik. A nagycsaládosok díját kormányzati kategóriában adományozták Magyarországnak, amelynek értékét az is növeli, hogy hazánk az Euró- pai Unió 28 tagállama közül egyedüliként nyerte el ezt a kitüntetést. Az ELFAC döntését többek között azzal indokolta, hogy az Erzsébet-program olyan egyedülálló és előremutató kezdeményezés, amely kiemelten segíti a nagycsaládok helyzetét.

Kapcsolódó Cikkek