EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Erzsébet program

Sóstó mellett édes a pihenés

A nyíregyházi Sóstógyógyfürdő régóta vonzza a pihenni és a gyógyulni vágyókat. Az itteni gyógyvíz jódot, brómot és oldott ásványi sókat tartalmaz, így rendkívül alkalmas mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációra, reumatikus és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére.

A vizes attrakciókon kívül híres turisztikai célpont még a közelben felépített múzeumfalu, amely a megye tájegységeinek építészeti örökségét mutatja be, és amely az ország legnagyobb szabadtéri múzeuma. Ugyancsak vonzó állomás a 24 hektáron elterülő állatpark is. – A szálloda 2012-ben csatlakozott az Erzsébet-programhoz. Mindenki egyetértett abban, hogy a szállodát adottságai tökéletesen alkalmassá teszik arra, hogy szociális üdülésben részt vevőknek nyújtson szálláshelyet – magyarázta Veizer Roland. Az Erzsébet Szálloda Nyíregyháza-Sóstó igazgatója azt is elmondta, hogy a komplexum 96 fő fogadására alkalmas, és arra törekszenek hogy minden látogató találjon az érdeklődésének megfelelő szolgáltatást, illetve programot. – Valamennyi korosztályból érkeznek hozzánk vendégek, a legtöbbjük a nagycsaládosok és a nyugdíjasok közül kerül ki – sorolta, és azzal is büszkélkedett, hogy eddigi legidősebb vendégük már a 89 évet is betöltötte.


Van mit nézni, csak győzzék is

Több települést is szeretne felkeresni az Erzsébet-program keretében a nyugdíjas házaspár, Bahdó István és felesége. Az első célpontok között volt Nyíregyháza is. – A fürdő vonzott bennünket, de azért is szerettünk volna ide látogatni, mert Kelet-Magyarország kevésbé ismert előttünk. Jöttünk volna előbb is, de tavaly töltöttem be a hatvanegyet, most pályázhattunk először – árulta el Bahdó Istvánné. A házaspár öt napra érkezett, beszélgetésünk napján már megnézték a várost és a következő napra tervezték a gyógyfürdő meglátogatását. – Egyelőre rengeteg látnivaló vár még minket, már csak rágondolni is öröm. Ha jövőre ismét sikeresen tudunk pályázni, szívesen elutaznánk az ország nyugati felébe is – mondta a férj és feleség egybehangzóan.

 

A komplexumban négy akadálymentes szoba is a vendégek rendelkezésére áll. A szálloda egész területén ingyenes a wifi, emellett térítésmentesen használható a számítógép is. Aki szeret sportolni, annak sem kell messzire mennie, hiszen a lengőtekétől kezdve a futball- és teniszpályán át egészen a strandröplabdáig számos sportolási lehetőség megtalálható. – A szálloda területén működik egy fantasztikus kalandpark, amelyet a vendégeink kedvezményesen vehetnek igénybe – emelte ki Veizer Roland. Ezt természetesen elsősorban a fiatalok élvezik, de bizony akadt már nyugdíjaskorú vendég is, aki végigment rajta. Sokan élnek még a kerékpárkölcsönzés lehetőségével is, amely az első két órára ingyenes a vendégeknek. Az Erzsébet Szálloda Nyíregyháza-Sóstó üzemeltetője egészségturisztikai célpontként tisztában van azzal, hogy a fürdő nagy számban vonzza az üdülni, gyógyulni vágyókat, ezért a hotelen belül is igyekszik ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtani. – A szaunát és a pezsgőfürdőkádat térítésmentesen használhatják a vendégek, ahogyan a fényterápiás és a sószobát is – tudtuk meg az igazgatótól.

A programokról animátorok gondoskodnak, más-más foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalabbak, illetve az idősebb korúak. A gyerekek főleg a kézműves foglalkozásokat, a társasjátékokat és a tini diszkót élvezik, míg a teadélutánokon vagy a kisebb nyereményekért folyó bingó játékon a felnőttek vesznek részt szívesen. Csakúgy, ahogyan a szabadon választható közös reggeli tornán is. Az Erzsébet-program keretében érkező vendégek főszezonban négy, elő- és utószezonban öt napot töltenek el itt. Így bőven van idő arra, hogy a szállodán kívül is keressenek látnivalókat. – A legfőbb vonzerő természetesen a közelben található élmény- és gyógyfürdő, ahová szállodánk vendégei kedvezményesen léphetnek be – tájékoztatott az igazgató. Az állatparkot és a múzeumfalut nem csak a családok, az idősebb korosztály képviselői is szívesen keresik fel. A közelben található botanikuskert szintén kedvelt látványosság, de a vendégek szívesen vállalkoznak nagyobb túrákra is, például Tokajt is érintve.


Kapcsolódó Cikkek