EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Szinte biztos, hogy nem jut Eb-jegy mindenkinek!

Negyvenhárom év elteltével jutott ki a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra. A mérkőzésekre akár szurkolók tízezrei is elkísérnék a csapatot, de sokan valószínűleg nem jutnak majd jegyhez.
jegy

A magyar szurkolók minden bizonnyal elkápráztatják majd Európát (Fotó: mlsz.hu)

A december 12-i sorsoláson kiderül, mely csapatok ellen léphet pályára a magyar válogatott, december 14-én, hétfőn 12 órakor pedig kezdődik a jegyigénylés az EURO2016.com weboldalon. Ez az egyetlen jegyértékesítési felület, az UEFA ügynökségek, irodák vagy közvetítők útján nem terjeszti a jegyeket és a mérkőzés helyszínein sem lehet majd vásárolni. Az első körben mindenki kizárólag saját válogatottjának mérkőzéseire igényelhet belépőket, erre január 18-ig van lehetőség. A mérkőzésekre négy árkategóriában – 25, 55, 105 és 145 euró – kaphatóak majd a jegyek. Sietni nem kell, a belépők kisorsolásakor az érkezési sorrendet nem veszik figyelembe.
Az UEFA a mérkőzésenként piacra kerülő jegyek 20 százalékát biztosítja a részt vevő csapatok szurkolói számára. Ez azt jelenti, hogy balszerencsés sorsolás esetén lehet olyan meccs, amelyen mindössze 6600 jegy jut a magyar szurkolóknak. Ilyen értelemben érdemes a házigazdák csoportjába való kerülésnek drukkolni, hiszen az A csoport meccseit a legnagyobb stadionokban játsszák. A jegyek száma szempontjából a B jelű kvartettet például érdemes lenne elkerülni.
Vásárolhatóak jegyek a csoportmérkőzésekre, valamint feltételes jegyek a kieséses szakaszra. Akik ilyen belépőt igényelnek, egy vouchert kapnak, mely akkor válhat érvényessé, amikor a csapat valóban kvalifikálja magát a kieséses szakasz adott részére. A Follow My Team (Követem a csapatom) típusú jegy a nemzeti csapat összes mérkőzésére érvényes a torna egy választott pontjáig, a csoportmérkőzésektől az egyenes kieséses szakasz végéig. Az igényléskor megválasztható, hogy a jegygarnitúra hány mérkőzésre vonatkozzon. Itt is érvényes, hogy az igénylők az egyenes kieséses szakaszra feltételes jegyet kapnak.
Nem kell feltétlenül csüggednie annak sem, aki a belépők kisorsolása után nem jut jegyhez, hiszen az UEFA rendelkezésre bocsát majd egy felületet, amelyen keresztül az elutazni nem tudó szurkolók más, regisztrált drukkereknek értékesíthetik jegyeiket.

Kapcsolódó Cikkek