EUR: 338,43 Ft
CHF: 318,97 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Külföld

Szíriai menekültnek gyűjt Edward Norton

Egy, a polgárháború által hazájából elűzött, a bombázásokban több hozzátartozóját is elvesztő szíriai tudós számára indított gyűjtést Edward Norton amerikai filmsztár, akinek felhívására keddig 427 ezer dollár (123 millió forint) gyűlt össze.

“Mi életben maradtunk, de lelkileg meghaltunk” – mondta a valódi nevén meg nem nevezett tudós egy beszámolóban, amelyet a Humans of New York című blog közölt a tragikus sorsú férfiról. A csak Tudósként emlegetett szíriai férfi két éve egy bombázásban elveszítette hét hozzátartozóját, köztük a feleségét és egyik lányát. Jelenleg Isztambulban vár arra, hogy az Egyesült Államokba, a Michigan állambeli Troyba költözhessen.


“Újra szeretné ember lenni” – mondta az interjúban a “Tudós”, aki időközben megbetegedett gyomorrákban, de pénz hiányában nem tudja kezeltetni magát. A blog számára fiával és egyik lányával fényképezték le.

Tragikus sorsa sokakat megindított az Egyesült Államokban, a filmszínészen kívül Barack Obama elnököt is, aki üzenetben fordult hozzá. “Férjként és apaként én csak elképzelni tudom a veszteséget, amelyet elszenvedett” – írta neki az elnök, kifejezve meggyőződését, hogy Michigan “nagyszerű lakosai az őt megillető együttérzéssel és támogatással” fogadják majd.

“Utasítsuk el az embertelen megnyilvánulásokat, amelyek azt szeretnék, ha félnénk a menekültektől, és mutassuk meg ennek az embernek és a családjának, milyenek is valójában az amerikaiak” – kérte adománygyűjtő felhívásában Edward Norton, a többször is Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt filmszínész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendőrőrs garázsába csapódott

  Rendőrőrs garázsába csapódott

  Tátva maradt a szája a rendőröknek egy melbourne-i őrsön, amikor az épület garázsába hatalmas robajjal rontott be egy kocsi, ami aztán egyenesen egy járőrautó tetején landolt.

 • Nap képe: Isteni macska

  Nap képe: Isteni macska

  Újrahasznosítható fémhulladékból épített óriásszobrott Ibrahim Szalah Básztet egyiptomi macskaistennő tiszteletére.

 • Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Az uniós büdzséről tárgyal Orbán Viktor

  Kezdetét vette a következő hétéves uniós költségvetésről szóló brüsszeli EU-csúcstalálkozó.  A Twitteren a tanácsi elnök szóvivője tudatta: Orbán Viktor és Charles Michel már a tegnapi nap folyamán tárgyaltak egymással.