2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb

Tanuljon a magyar lottómilliárdosoktól!

Az elmúlt tíz év magyar lottómilliárdosai ugyan nem vállalták fel nyereményüket a nyilvánosság előtt, az úgynevezett nagynyertes-kérdőívben azért elárultak néhány dolgot magukról. A kérdőíveket a Szerencsejáték Zrt. szigorúan őrzi és a nyertesnek nem kötelező kitöltenie. A kitöltöttek között viszont sok a hasonlóság. A legtöbben hosszú ideje lottóztak, akadtak, akik évtizedek óta ikszeltek az Ötöslottón. Sokaknál a fix számok hoztak szerencsét. A válaszok alapján szinte mindegyikük úgy gondolta, hogy a nyeremény nem fogja megváltoztatni az életüket − ezt valószínűleg ma már másképp látják. A pénz nagy részét be akarták fektetni és ehhez tanácsadókat is fel akartak keresni. A nyeremény átvételekor többen úgy nyilatkoztak, hogy adományozásra is sokat költenek majd. Az érzést, amikor megtudták, hogy milliárdosok lettek, így írták le: sokkoló, ijesztő, hihetetlen. Abban nem volt egyetértés a nyertesek között, hogy pontosan kivel osztották meg a nagy hírt. Volt, aki azonnal elmesélte a családtagjainak, akadt azonban, aki azt mondta, soha senkinek nem fogja elmesélni. Évekkel ezelőtt állítólag egy nagy nyertes felesége e-mailen keresztül hajlandó volt interjút adni az M1-nek.

− Aki sokáig élt szerényen, nehezen szokja meg a hirtelen gazdagságot. Csináltunk egy listát, hogy mire szeretnénk az első időben költeni. Nekem a közös gyerek volt a legfontosabb, amire akkor már csak mesterségesen volt esély. Elkezdtünk egy komoly beültetési programot. Persze a családnak is adtunk a pénzből. Telefonkönyvből és minden ismeretség nélkül kerestünk ingatlanügynököt, ügyvédet, autókereskedőt. Sok pénzt fordítottunk jótékonyságra is − írta az asszony.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.