2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb XX.kerület

Tavasszal indul az építkezés

török flóris iskola épülete XX. kerA Török Flóris Általános Iskola helyén épül az Apor Vilmos Katolikus Főiskola új campusa. A nyolcvanéves épület húsz éve nem üzemel. A tervek szerint az új létesítmény két év múlva kapcsolódhat be a főiskola életébe.

avkf 01 0002 copy

Így néz majd ki madártávlatból

– A használaton kívüli iskola alaposan átalakul – erősítette meg érdeklődésünkre Trummer Tamás, Pesterzsébet főépítésze. Valóban komoly változások várnak az egykor általános iskolai épületre. – A Török utca felőli oldal fejépülete megmarad a főbejárattal együtt, de új előtetőt kap, a hátsó épületek nagy részét azonban bontani kell. Könyvtárat, termeket, kápolnát, parkolókat alakítanak ki, és minél több zöldfelületet szeretnének.


avkf 01 0001 copy (1)

Jövőre indul az építkezés és 2017-ig tart

Az új campus 48 fős kollégiumot kap, a területet pedig ötszáz fő egyidejű használatára optimalizálják.

– Decemberben indul az engedélyeztetés folyamata, majd jövőre az építkezés. A 2017-es iskolaév elején szeretnék átadni – tette hozzá Trummer Tamás.

avkf 01 0005 copy

Sok zöldfelületet szeretnének

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.