EUR: 344,74 Ft
CHF: 319,80 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Béren kivüli juttatás

Tegye ön is gazdaggá az ünnepeket Erzsébet-utalvánnyal!

A karácsonyi ajándékok beszerzése sokak számára okoz komoly fejtörést. A meglepetések kiválasztásakor ugyanis nem csak arra kell figyelni, hogy azok valódi örömet okozzanak, hanem arra is, hogy lehetőleg ésszerű anyagi keretek között maradjanak. A tapasztalatok szerint e két kritérium nem mindig fér meg egymás mellett. Alábbi össze- állításunk ezen feladványra kínál megoldást, hiszen az Erzsébet-utalványcsalád felhasználásával nemcsak hasznos ajándékok kerülhetnek a fa alá, de a pénztárcakímélő megoldások születhetnek.

Erzsébet-utalvány, dm, vásárlás (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

Rég bevált módszernek számít, hogy a hozzánk közel- állókat egy-egy jó könyvvel lepjük meg karácsony alkalmából. Az ötletet nagy eséllyel siker koronázza, hiszen ki ne szeretne valamilyen izgalmas, vagy éppen elgondolkodtató irodalom olvasásával kikapcsolódni. A könyvvásárlással szemben csupán egy érv szól: még pedig az ár, amely valóban sokszor nem kedvez az ajándékozónak. Ez a probléma viszont megoldódik az Erzsébet-utalványcsalád tagjainak felhasználásával, hiszen például a Líra könyvesboltok kasszáinál is többféle papíralapú utalványt elfogadnak. Sőt, a hónap elejétől Erzsébet-utalvány Plusz kártyával is lehet fizetni a könyvekért.


Az elektronikus kártya használatakor az Ajándék-, a Kultúra-, és az Iskola-zsebek terhelhetők. Aki a könyvek bújása helyett mégis inkább valamilyen aktív pihenésre ösztökélni a szeretteit, annak sem kell feltétlenül lemondania az Erzsébet-utalványok nyújtotta előnyökről. Több sportkereskedés – így például a Hervis, vagy az Adidas is – elfogadja az utalványokat, nemcsak a papíralapút, hanem az elektronikusat is. Előbbinél az Ajándék-, az Iskola- és a Gyermekvédelmi-utalványok (vagy éppen zsebek) beváltásával vásárolhatóak különböző sporteszközök, míg utóbbinál az Iskola és az Ajándék Erzsébet-utalványokkal lehet fizetni.

A 2014-ben kibocsátott Erzsébet-utalványok 2015. december 31-én lejárnak, így aki szeretné elkölteni ezeket, idén év végéig még megteheti. Az Erzsébet-utalványok elfogadóhelyi hálózatáról a www.erzsebetutalvany.hu honlapon tájékozódhat

Persze a karácsonyi ajándékozást nem csak a kikapcsolódás, hanem a praktikum oldaláról is meg lehet közelíteni. Az Erzsébet-utalványok széles elfogadóhelyi bázisa szerencsére lehetővé teszi, hogy ilyen irányban is keresgéljen a vásárló. A dm drogériában például idén már az Étkezési Erzsébet-utalvány is levásárolható, csak úgy mint az Ajándék, az Iskolai, valamint a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalványok. Ez utóbbiakat 2013-tól fogadja el az üzletlánc. Kanyó Roland marketing menedzser érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy novembertől náluk is felhasználható az Erzsébet-utalvány Plusz kártya.


A drogériában kínált termékek mellett az Erzsébet-utalványcsalád tagjai egyéb hasznos meglepetések beszerzésére is alkalmasak. Itt van rögtön a Pirex papír által kínált termékkör, amely között írószerek, kreatív cikkek, de naptárak vagy kalendáriumok is megtalálhatók. Az üzletben Ajándék, Iskolai és Gyermekvédelmi Erzsébet-utalványokat fogadnak el. (x)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.