EUR: 339,44 Ft
CHF: 319,29 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Erzsébet program

Tengerjáró helyett Erzsébet-tábor

Felszolgálónak készült egy tengerjáró hajóra Sáreczki Gyula, aztán mégis inkább a pedagógusi pálya mellett döntött. Most nyaranta 250 gyerekre vigyáz a tematikus Erzsébet táborokban.

Három évvel ezelőtt találkozott először Sáreczki Gyula az Erzsébet-programmal, akkor hetven tanulóját kísérte el egy általános táborba. – Egyből megtetszett a légkör, és azon kaptam magam, hogy arról kérdezősködöm, mikén lehetne bekapcsolódni a kezdeményezésbe – mesélte a pedagógus. A szót tett követte, és nem sokkal később hivatalosan is jelentkezett mint önkéntes a programba. Néhány nap múlva aztán egy férfi hívta fel, aki a benyújtott pályázata alapján személyes találkozóra invitálta Sáreczkit. – Váratlanul ért a hívás, de jó jelnek vettem – emlékezett vissza.


Erzsébet, tábor, program, segítők (Fotó: Kobza Miklós)

Fotó: Kobza Miklós

 

A beszélgetés aztán néhány nap alatt le is zajlott, Sáreczki önéletrajza pedig annyira tetszett a bírálóbizottságnak, hogy önkéntes helyett programvezetőnek kérték fel. – Meglepett, de megtisztelőnek találtam, úgyhogy egyből rá is bólintottam – folytatta. A pedagógus idén nyáron már ebben a minőségében töltött el négy hetet Zánkán, ahol egy 250 gyereknek otthont adó házat felügyelt. A programvezető feladatai közé elsősorban a problémakezelés tartozik, tehát bármi baj merül fel a hozzá tartozó gyerekek kapcsán, annak megoldása rá vár. – Nem mondom, hogy könnyű a munka, egy-egy turnus végére meglehetősen elfáradunk, de mindig örömmel várom az újabb táborokat – fogalmazott Sáreczki. Ennek oka abban keresendő, hogy a gyerekekkel való törődés amellett, hogy rengeteg energiát emészt fel, olyan pluszt is ad, amelyre más tevékenység talán nem is képes.

– Egy tengerjáró hajóra készültem felszolgálónak, mielőtt pedagógusnak álltam volna, utólag azt kell mondanom, életem legjobb döntése volt – hangsúlyozta Sáreczki Gyula.


Kapcsolódó Cikkek