2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Béren kivüli juttatás

Új év, új pályázatok

Várhatóan az új év első felében kiírják az Erzsébet-program 2016. évi pályázatait. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által meghirdetett lehetőségek az előző évekhez hasonlóan ezúttal is három területre fókuszálnak majd: az általános táboroztatás mellett a kifejezetten gyerekek számára fenntartott tematikus táborok, illetve a szociális üdültetés terén várható a felhívások megjelenése. A pályázatok lebonyolítására a mostani évhez hasonlóan jövőre is az Erzsébet-utalványok pénzügyi eredménye,  valamint költségvetési támogatás lesz az üdültetés fedezete.

Idén mintegy negyedmillióan jutottak hozzá valamilyen pihenési lehetőséghez, nemcsak határon innen, hanem határon túl is. Kárpátaljáról ugyanis közel háromezer magyar gyerek nyert el egyhetes üdülést, velük együtt pedig csaknem százezer gyerek vehetett részt 2015-ben az Erzsébet-programban. Mindez azt jelenti, hogy a program 2012-es indulása óta 600 ezernél is több honfitársunk nyert el üdülési lehetőséget. Az Erzsébet-program ezzel nemcsak Magyarország, hanem egész Európa legsikeresebb szociális üdülési kezdeményezése.


Az Erzsébet-program célcsoportjai közé a gyerekek, felnőttek, nyugdíjasok, nagycsaládosok és fogyatékossággal élők egyaránt beletartoznak, ugyanakkor a programba bekerülők felét a közel 300 ezer gyermek adja. Az ő számukra évről évre egy úgynevezett tematikus táborsorozatot is meghirdet az Alapítvány, amelynek lényege, hogy ki-ki érdeklődési köre szerint vehet részt egy adott témára fókuszáló nyári táborban. A paletta rendkívül színes: a különböző sportágaktól kezdődően a hagyományőrzésen át egészen a művészetekig több mint hatvanféle tematika közül választhatnak a jelentkezők.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.