EUR: 338,04 Ft
CHF: 318,25 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Program

Újrahasznosítás – Szemedbe zárt titkok

Sokan megrettenek, ha azt hallják, hogy egy filmet remakelnek. Kevés jól sikerült darab született az újrahasznosításból ( a best remake címet egyértelműen Martin Scorsese: A tégla című filmje érdemli) és vannak egyenesen az istenkáromlás határát súroló próbálkozások ( Psycho vagy a 2016-ra beígért Ben-Hur újrafeldolgozás) Jelen filmünk azonos című argentin eredetije 2010-ben nyerte meg a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat, így Billy Ray író-rendezőnek rendesen fel volt adva a lecke. A történet egy brutális gyilkosság körül forog, ami hosszú évekre megnyomorítja a film három főszereplőjének életét. ( Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor) Nem hibátlan, de igen ötletes újrafeldolgozás lett a Szemedbe zárt titkok, bravúros színészi alakításokkal, továbbá azok számára is tartogat meglepetéseket, aki ismerik és szerették az eredetit.

Chiwetel-Ejiofor-Julia-Roberts

Tudta-e? 


– A film 19,5 millió dollárból készült. Ez évekkel ezelőtt csupán Julia Roberts vagy Nicole Kidman gázsijára lett volna elegendő.

– Kidman szerepére eredetileg Gwyneth Paltrow-t szemelték ki a producerek, azonban Julia Roberts ráhatására végül Nicole mellett döntöttek.

– Roberts édesanyja a forgatások alatt hunyt el, így egy pár napra, kegyeleti okokból leállították a munkálatokat.

Kapcsolódó Cikkek