2020. február 26., szerda
Géza

Külföld

1,5 millió eurót hagyott munkásaira az elhunyt gyáros

Váratlan karácsonyi ajándékot kaptak egy olasz gyár alkalmazottjai, akikre összesen 1,5 millió eurót (475 millió forintot) hagyott júniusban elhunyt főnökük, Piero Macchi.

A borosüvegekhez dugókat és címkéket gyártó Enoplastic alapítója 87 éves korában bekövetkezett halála előtt nem sokkal változtatta meg végrendeletét úgy, hogy vagyonából az olasz Alpokban, Varese közelében fekvő Bodio Lomnagó-i gyár 250 alkalmazottja is részesüljön.


“Mindent a felesége, Carla, az édesanyánk intézett el, aki egy megható köszönőlevelet küldött mindenkinek a csekkekkel együtt” – idézte fel Piero Macchi lánya, Giovanna, aki egyben az Enoplastic egyik vezetője.

A karácsony előtt érkező csekkek a gyár közelmúltban felvett munkásait fejenként kétezer (mintegy 633 ezer forint), míg a régebbi alkalmazottakat fejenként 10 ezer euróval (3,1 millión forinttal) tették gazdagabbá. Voltak családok, amelyek – ha Piero Macchi tudta róluk, hogy szükséget szenvednek – még többet kaptak.

A jó borokért és a gépekért is rajongó gyáros 1957-ben alapította az Enoplasticot, a vállalat jelenleg évente 2,5 milliárd darab terméket állít elő, amelyeket több mint 80 országba értékesít.

“Mindig is egy nagy családként gondoltunk magunkra, ez a karácsonyi ajándék is ennek a jele” – nyilatkozta a gyár egyik alkalmazottja.

Kapcsolódó Cikkek