EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb

A felnőtté válás napja

Tokió, 2016. január 11. Fiatal japán nők, akik idén töltik be 20. életévüket, kimonóban hullámvasutaznak a tokiói Tosimajen Vidámparkban rendezett ünnepség után 2016. január 11-én. Japánban január második hétfője a felnőtté válás napja, ilyenkor ünneplik a 20. életévüket betöltő, nagykorúvá lett fiatalokat, akik ekkor nyerik el a választójogot, valamint ettől a naptól kezdve dohányozhatnak és fogyaszthatnak szeszesitalt. (MTI/AP/Kambajasi Sidzuo)

(MTI/AP/Kambajasi Sidzuo)

A tokiói Tosimajen Vidámparkban a hagyományos, felnőtté válás ünnepen kimonóban hullámvasútoztak az ünnepeltek. Japánban januárban ünneplik a felnőtté válás napját, ilyenkor a 20. életévüket betöltő, nagykorúvá lett fiatalok választójogot nyernek és ettől a naptól kezdve dohányozhatnak és alkoholt is ihatnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.