EUR: 338,01 Ft
CHF: 318,44 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Sport

A futóknak a tél és a lóversenypálya sem volt akadály!

A Budapest Sportiroda életében soha ilyen korán nem kezdődött a futószezon, mint idén. Január 17-én első alkalommal rendezték a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált  a Kincsem Park lóversenypályáján és a Hungexpo területén.

zuzmara

A különféle távok 7 kilométeres körökből álltak össze (7km, 14 km, 21 km). Nem akármilyen körülmények közt rajtoltak a futók, hiszen az első rajtnál fél 10-kor a Hungexpo G csarnokában pont 20 fokkal volt melegebb, mint a csarnokon kívül, ahol -3 fokban folytatódott a futás. De nem csak az időjárás, a talaj is próbára tette az indulókat, hisz hol a fagyos föld, a síkos fű, hol a beton, hol meg a kavicsos-köves talaj nehezítette a dolgukat.


sporthirkep

A négy távra 2454 fő nevezett. A hírességek közül indult Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok, dr. Zacher Gábor toxikológus és Magyar Bálint a Madách Színház művésze. A fő számban, a félmaratonon – hetekkel korábban feltöltve a létszámkeretet -1650 fő nevezett, a rajtjuk három és fél percen át tartott.

balazslevente– Tudtam, hogy Varga Pista barátom is indul ezen a versenyen, gondoltam, megkergetem a hidegben, és ezúttal én jöttem ki ebből a párharcból győztesen. Az első körben óvatosan mentünk, hogy kitapasztaljuk hogyan érdemes venni a kanyarokat, és ami a legfontosabb, tudjuk, hol csúszik a pálya. A második kör közepén sikerült leszakítanom ellenfelemet. Rendkívül nagy segítség volt, hogy biciklisek terelték le előlem a futókat, ezúton is köszönöm a szervezőknek a figyelmességet. A pályavezetés igazán érdekes volt, lóversenypályán még sosem futottam. A hét elején beígért hóeséshez képest gyönyörű időben futhattunk. Nagyon örülök a győzelemnek, lökést adhat ez egész idényre – mondta a félmaratoni verseny győztese, Balázs Levente


noigyoztes– Vizsgáim ellenére sem akartam lemondani a idénynyitót, mert fontosnak tartottam, hogy felmérjem, hol is tartok a felkészülésben. Nem volt ideális az elmúlt néhány hét, röpke alvások mellett kellett időt szakítanom az edzésekre. Az eredmény számomra is kellemes meglepetés volt: végig egyenletesen tudtam tartani a tempómat. Elsősorban a fiúk segítségére számíthattam, az utolsó körben volt egy srác, aki szinte végig diktálta az iramot. Rajt előtt kicsit tartottam attól, hogy a cipőm nem lesz tökéletes erre a talajra, de szerencsére nem volt probléma. A versenynaptáram még üres, a mai futásom alapján akartam összeállítani az első hónapok megmérettetéseit – értékelt a női győztes Staicu Simona

Kapcsolódó Cikkek