EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XXI.kerület

A kettős gyilkosság áldozataira emlékeztek

Takács József családja, a csepeli önkormányzat, valamint az Országgyűlés nevében koszorúzták meg a csepeli kettős gyilkosság áldozatainak síremlékét a Csepeli temetőben. Éppen hét esztendővel ezelőtt, 2009. január 7-én gyilkolták meg előre megfontolt szándékkal a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában Takács József intézményvezetőt és a véletlenül a helyszínen tartózkodó Papp László tanárt.

kettosgy

Az Országgyűlés nevében Németh Szilárd parlamenti képviselő, a csepeli önkormányzat részéről Borbély Lénárd polgármester, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek helyeztek el koszorút az áldozatok sírjainál. A család képviseletében Takács Józsefné, az elhunyt intézményvezető özvegye és lánya, Takács Mónika koszorúzott. Az emlékezésen részt vettek barátok, ismerősök is, akik mécseseket gyújtottak.


Életfogytiglant kaptak a gyilkosok

A kettős emberölés elsőrendű vádlottja, Kun Tamás tényleges életfogytiglani börtönt kapott. A másodfokú vádlott, Deme Gábor leghamarabb 36 év után szabadulhat. A gyilkosok motivációiról, a bűncselekmény elkövetéséről a közelmúltban dokumentumfilm készült, amely a Kamera Korrektúra díjak közül a portré-dokumentum kategóriában a harmadik helyet érdemelte ki.

Elhagyták  Királymajort

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola 2016. január 4-én hagyta el véglegesen a királymajori iskolaépületet, ahol a bűncselekmény történt. Az iskola környékén állandósult botrányok miatt az önkormányzat régóta várt arra, hogy megszüntethesse a 2006 áprilisában létrejött bérleti megállapodást. Az önkormányzat szándékát látva végül az iskola döntött úgy, hogy nem várja meg a szerződés lejártát, és 2016. január 4-én kiköltözött.

Kapcsolódó Cikkek