EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Külföld

A meglepetések estéje volt a 73. Golden Globe!

Izgalmakat tartogatott a 73. Golden Globe díjátadó, amely itteni idő szerint hajnal 2:00-5:00 között zajlott Los Angelesben. A legtöbb, szám szerint három díjat nagy meglepetésre Leonardo DiCaprio: A visszatérő című filmje kapta. Nem kapott díjat a nagy esélyesnek tartott Spotlight és a kétszeres Oscar-díjas Cate Blanchett is hoppon maradt fiatal kolléganőjével szemben. Hatalmas öröm számunkra, hogy a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Nemes Jeles László: Saul fia című alkotását is díjazták.

A show lényegesen feszesebb tempót diktált a korábbi évekhez képest, a műsorvezető Ricky Gervis jó szokásához híven szórta az olyan durva poénokat, mint például:


„ Most következzék az az egyedüli személy, akihez Ben Affleck képes volt hűséges maradni: Matt Damon” – és hasonlóak.

A legjobb dráma A visszatérő, a legjobb musical-vígjáték Ridley Scott Mentőexpedíció című filmje lett. A legjobb drámai színész díját Leonardo DiCaprio nyerte A visszatérő című filmért. Nagyon úgy fest, hogy idén végre az Oscar-díj is felkerül Leo polcára számtalan másik díja mellé.


A színésznők között az itthon még ismeretlen Brie Larson vihette haza a díjat A szoba című torokszorító drámáért, melyben egy olyan fiatal édesanyát alakít, aki évekig egy szobába zárva él gyermekével.

A legjobb férfifőszereplő musical-vígjáték kategóriában az első perctől kezdve egyértelmű volt, hogy a Mentőexpedíció című filmért jelölt Matt Damon nem távozhat üres kézzel a teremből.

Jennifer Lawrence zsinórban a harmadik Golden Globe-ját vihette haza a Joy című filmért, musical-vígjáték kategóriában . A felemás kritikákkal illetett film egyetlen vitathatatlan érdeme JLaw alakítása. Nem lepődnék meg, ha a jövőben még dolgoznának együtt David O. Russell rendezővel, akinek mindhárom díját köszönheti.

A férfi mellékszereplő kategóriában kvázi életműdíjat osztottak az idén 70 éves Sylvester Stallone-nak, aki leghíresebb szerepét Rocky Balboa-t keltette életre sokadszorra a Creed-Apollo fia című alkotásban.

Női mellékszereplő kategóriájában az előzetes találgatások szerint mindenki esélyesebbnek számított ( Jane Fonda, Jennifer Jason Leigh, Alicia Vinkader, Helen Mirren)  Kate Winslet-nél, aki végül a Steve Jobs című filmért vihette haza az Arany Glóbuszt.

 

A legjobb rendezőnek járó díjat Alejandro G. Inárritu érdemelte A visszatérő című filmért. A mexikói rendező szintén egyéni bravúrt vitt véghez, ugyanis két egymást követő évben is tarolt az Arany Glóbuszon. ( Tavaly a Birdman-ért nyert forgatókönyvíróként) A 18. században játszódó 135 millió dolláros gigafilm forgatása közel egy évet vett igénybe, amely során a stáb az időjárás és a környezet szeszélyeinek is ki volt téve.

Az életműdíjat a kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington nyerte.

 

Kapcsolódó Cikkek