2020. április 04., szombat
Izidor

Külföld

A Saul fia nyerte az Arany Glóbuszt, irány az Oscar-díj!

Filmtörténelmet írt Nemes Jeles László tegnap éjjel a Golden Globe díjátadón. A külföldi filmes újságírók díjának történtében először ismertek el magyar mozgóképet (jelölést utoljára 27 éve kapott hazai alkotás) a legjobb külföldi film kategóriájában. A világ számos pontján díjazott holokausztdráma így még közelebb került ahhoz, hogy Szabó István Mephisto című alkotása után újra magyar filmnek ítéljék oda a filmes világ legfontosabb elismerést, az Oscar-díjat.

2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)

MTI/AP/Sony Pictures Classics

A Saul fia olyan nemzetközi szinten is elismert filmeket előzött meg az Arany Glóbuszon, mint a francia Mustang, a chilei El club, a belga Legújabb testamentum és a finn Miekkailija.


A nívós Los Angeles-i eseményen részt vett és a díjat átvette a film rendezője Nemes Jeles László a 71 éves Oscar-díjas Helen Mirren-től és Gerald Butler-től. Rajta kívül részt vett még a film férfi főszereplője Röhrig Géza és producere Sípos Gábor.

A Saul fia december 18-a óta játsszák 4 amerikai moziban, ahonnan eddig több mint 200.000 dollárt keresett és hamarosan a legtöbbet hozó magyar filmmé avanzsál a tengerentúlon.

A díj átadását itt megnézheti:

Kapcsolódó Cikkek