EUR: 336,93 Ft
CHF: 317,21 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb II.kerület

Bárkinek segítenek a budai ferencesek

A Pasaréti Ferences Alapítvány és az Országúti Ferencesek által működtetett Kilátó nevű mentálhigiénés központ két helyszínen, a Szilfa utcai Kájoni házban és a Margit körúti rendházban várja – nemtől, vallástól függetlenül – programjaival az érdeklődőket.

Pasaréti ferences családi2

Rendszeresen tartanak családi napot a Szilfa utcai Kájoni házban

Pasaréti ferences családi még2

A kicsik számára is van különfoglalkozás a ferencesek szervezésében

Az országúti ferences szerzetesekhez sokan fordulnak tanácsért életvezetési, munkahelyi, családi problémák, életkori nehézségek miatt. Ezekben a helyzetekben szerzetes, tanár, teológus, lelki gondozó, pszichodráma-vezető és civil szakértők: pszichológus, mentálhigiénés szakember, családterapeuta nyújt segítséget a ferencesek szervezésében. Az általuk nyújtott lelki támogatáshoz a II. kerületi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagilag is hozzájárul. A Margit körúti rendházban és a Kájoni házban a segítő beszélgetések ingyenesek, a csoportos foglalkozások azonban részvételi díjasak, mivel a szakemberek által végzett munkát a ferencesek igyekeznek minimális tiszteletdíjjal honorálni. Részletek a http://www.pfa.hu/kilato oldalon találhatók.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.