2020. február 21., péntek
Eleonóra

Sport

Belekezd a válogatott

Alakul a labdarúgó-Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott felkészülési programja. Azok után, hogy Bernd Storck december közepén összehívta az itthon szereplő játékosokat, az év elején újabb összetartás következik.

Budapest, 2015. november 16. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (j) és Bernd Storck szövetségi kapitány a szövetség elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón az MLSZ székházában 2015. november 16-án. Az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck szövetségi kapitány és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke gőzerővel készül az Európa-bajnokságra (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Június 14-én Ausztria ellen lép pályára először az Eb-n nemzeti csapatunk, de a felkészülés már februárban elkezdődik. A Lokál a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megtudta, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány február 20-án néhány napos összetartásra várja Telkibe az NB I-ben szereplő futballistákat. Március végén aztán már a légiósok is csatlakozhatnak  a kerethez, mivel a Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos játéknapokat hirdetett.


Áprilisban újabb összetartás vár az itthon szereplő játékosokra, a felkészülési hajrá május 8-án újabb edzőtáborral kezdődik. Igaz, ekkor Németországban, Lengyelországban és Törökországban még zajlik majd a bajnokság, így kérdéses, hogy az ott szereplő magyar játékosok ezen hogyan tudnak részt venni. A május 23-án kezdődő edzőtáborban viszont már  mindenki ott lesz, akinek van esélye bekerülni a Franciaországba június 5-én induló végső keretbe.

Kapcsolódó Cikkek