EUR: 335,61 Ft
CHF: 315,94 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Benedek Tibor értékelte a vízilabdás vereséget

Apró dolgok döntöttek a montenegróiaktól elszenvedett vereség alkalmával a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

Az együttes lemaradt a kontinensviadalon megszerezhető egyetlen olimpiai kvótáról, amelyet így áprilisban a trieszti 12 csapatos kvalifikációs tornán vívhat ki, ott még négy indulási jog talál gazdára.


“Ahogyan minden ilyen mérkőzésen, apró dolgok döntöttek. A negyedik negyedben mi kihagytunk egy duplafórt, ők viszont lefordulásból úgy lőttek gólt, hogy négyen támadtak” – nyilatkozta a találkozót követően a szakember, aki hozzátette, egészen a zárónegyed közepéig úgy érezte, meg tudják nyerni ezt a mérkőzést, még kétgólos hátrányban is emberelőnyben támadhattak a szépítésért, de egy apró technikai hiba miatt elmaradt a szépítés. Szerinte “ezek a dolgok nem férnek bele ilyenkor, az ilyen helyzeteket ekkora tétnél be kell lőni”.

“Mindig jobb felállni a dobogóra, mint lecsúszni róla, ezt tudják a játékosok is. Olyan szép utat jártunk be eddig, hogy nem volna méltó, ha nem ugyanazzal az odaadással folytatnánk” – hangsúlyozta a szombati, görögök elleni bronzmérkőzés fontosságát a szövetségi kapitány.


A csapatkapitány Varga Dániel szerint mindkét együttesből rengeteg erőt kivett az agresszív védekezés, ebből pedig a riválisuk jött ki jobban.

“Minket és őket is felőrölt ez a fajta játék, ezekből pedig jönnek a figyelmetlenségek, s ők egyszerűen jobban használták ki a hibákat, a mi lövéseink pedig többnyire a kapufán csattantak, vagy a kapusuk védett nagyot” – mondta.

Varga Dániel a szövetségi kapitányéhoz hasonló mondattal jellemezte a görögök elleni összecsapást: “a rivális himnuszát jobb a dobogóról hallgatni, mint a lelátóról”.

“Szerettünk volna döntőt játszani, ami egyben olimpiai kvótát is ér, most nagyon csalódottak vagyunk, ez meg is látszik az arcokon. Ugyanakkor szombaton lesz még egy bronzmérkőzésünk, amit meg szeretnénk nyerni” – mondta a mindössze 18 éves Manhercz Krisztián, aki bátran vállalkozott és két gólt szerzett az elődöntőben.

A magyar válogatott szombaton 16.15-től játszik a görög csapattal a Kombank Arénában, amelynek zárónapjára minden jegy elkelt, így biztos, hogy a szerb-montenegrói finálét teltház előtt rendezik meg.

A férfi torna további programja:

péntek:

a 15. helyért: Málta-Törökország 9.00

a 13. helyért: Szlovákia-Grúzia 10.30

szombat:

a 11. helyért: Németország-Hollandia 9.00

a 9. helyért: Románia-Franciaország 10.30

a 7. helyért: Oroszország-Horvátország 12.00

az 5. helyért: Spanyolország-Olaszország 13.30

bronzmérkőzés: MAGYARORSZÁG-Görögország 16.15

döntő: Szerbia-Montenegró 17.45

Kapcsolódó Cikkek