EUR: 335,46 Ft
CHF: 315,33 Ft
2020. február 16., vasárnap
Julianna, Lilla

Extra

Caramel: Ma már bátran ki merek állni magamért!

Sosem tagadta származását, és azt sem, hogy minden hónapban hazalátogat a cigány telepre, igaz, nem is csinál belőle nagy felhajtást. Noha nagyot fordult az élete, amióta édesapa lett, alapvető értékrendje hét-nyolc éves kora óta nem változott. Most azonban másfél éves kislánya, Sophie a legfontosabb, akivel nem mindennapi a kapcsolatuk: nem is csoda, hogy a kislány első szava is az apa volt…

caramel_sophie_facebookEbben az évben kevesebbet látjuk majd Caramelt. Az énekes nemrégiben úgy döntött, alkotói szabadságra vonul és ezentúl több időt tölt a családjával. Jelenleg felesége, Szilvi és kislányuk, Sophie a legfontosabb számára.


– Nem pihenni megyek, hanem dolgozni. Egyszerűen nem jut időm alkotni, elegem van abból, hogy őrült tempóban, kocsiban ülve kell megírni egy dalt. Erre kell igazán időt szánni. Persze tudom, hogy komoly lemondás, hogy egy időre a háttérbe vonulok – anyagi értelemben is –, de muszáj volt ezt a döntést meghozni – mesélte Caramel, akit tíz éve ismert meg az ország, amikor megnyerte a Megasztárt.

– Azt hiszem, ugyanaz vagyok, aki voltam. Persze idősebb lettem, és 33 évesen már sokkal határozottabb vagyok, bátran kiállok magamért. Eddig gyerek voltam, most viszont elsősorban édesapa és férj. Komoly változások ezek, de azt gondolom, hogy az alapvető értékrendem hét-nyolc éves korom óta nem változott. Nem szeretem, amikor azt mondják, hogy ki akartam törni a cigány telepről, hisz a cigány származásom az életem része. Minden hónapban hazamegyek a cigány telepre meglátogatni az édesanyámat. Nem várnak rézfúvósok, nem úgy kell elképzelni, mint egy Kusturica-filmben. Rengeteg dolgot megtapasztaltam, amit megpróbálok haza is vinni. Olyan viselkedési formákat, elvárásokat, amivel nem biztos, hogy találkoznak a romák egy zárt közösségben, a cigány telepen. Hiszek a tanulás fontosságában, ami óriási hiányosságunk nekünk, romáknak. Nem vagyunk versenyképesek a munkaerőpiacon, és ezt a problémát nem szabad a szőnyeg alá söpörni, el kell mondani és muszáj változtatni – sorolta Caramel, aki azonnal ellágyul, amint a család kerül szóba.


caramel_hármasban

– Anyukám nagyon boldog, hogy a kisfia megházasodott és végre az én részemről is van egy unokája. Várta ezt a pillanatot, boldognak akart látni. Én pedig tudtam, hogy Szilvi a feleségem lesz, annál pedig nincs is nagyobb boldogság, hogy megajándékozott egy kislánnyal. Sophie egyébként már érdeklődik a zene iránt, a kis ujjaival nyomogatja a zongora billentyűit, igazi kis vagány csaj – mondta mosolyogva Caramel, aki nagyon büszke arra, hogy a másfél éves kislányának az apa volt az első szava. Az énekest amúgy is különleges, mély kötelék fűzi a kislányához: épp augusztus 27-én indult meg a szülés Szilvinél, évekkel ezelőtt pedig ezen a napon született az énekes kisöccse, Imi is, akit a család egy tragikus balesetben veszített el, amikor a kisfiú hatéves volt. Sophie végül másnap, 28-án jött a világra, de Caramel biztos abban, hogy kistestvére a mai napig a mennyből figyeli őket, örül Sophie-nak és a boldogságuknak.

Molnár Ferenc Caramel  Hazánk sztárjai kiállnak a legális zenefogyasztás mellett    (Fotó: Máté Krisztián)

Molnár Ferenc Caramel  (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek