2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Dróth Zoltán: Az egész országot képviselem a BL-győztesnél

Még sosem igazolt magyar futballistát egy kétszeres BL-győztes csapat. Akkor sem, ha a kispályás futballról, azaz a futsalról beszélünk. Most azonban a győri csapat és a magyar válogatott támadója, Dróth Zoltán a kazah Kairat Almatyban folytatja a pályafutását.

droth1

Dróth Zoltán a magyar válogatott egyik legjobb játékosa (fotó:mlsz.hu)

November közepén az UEFA Futsal CUP elitkörének egyik csoportját a Rába ETO futsalcsapata rendezte, és a Kairat Almaty is a magyar érdekeltségű csoportba került. A két csapat mérkőzését a kazahok nyerték 5-4-re, Dróth Zoltán egy gólt szerzett, ám a vereség ellenére felkeltette az Almaty vezetőinek érdeklődését.
– Már a csoportmeccsek után voltak tapogatózó megbeszélésék, de az, hogy Almatyba szerződöm, csak decemberben derült ki – mondta a Lokálnak Dróth Zoltán, aki szombaton így az utolsó mérkőzését játssza a magyar bajnokságban, jövő héten már utazik Kazahsztánba.


– A körülményekre nem lehet panaszom: a klub lakást bérel nekem, és egy autót is kapok használatra, így minden adott a jó szerepléshez – tette hozzá a játékos.

A Kairat Almaty Futsal Club a világ egyik legjobb futsal csapata. Az 1995-ben létrehozott csapat 10 alkalommal nyerte meg a kazah bajnokságot, nyolcszor a hazah kupát, ám ami ennél is fontosabb: 2013-ban és 2015-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, (2009-ben és 2011-ben második helyen végzett ebben a sorozatban), 2014-ben pedig a klubvilágbajnokság győztese volt.

Bár korábban több magyar játékos is szerepelt a sportágban akkor még előttünk járó Romániában, Balázs Zoltán pedig több alkalommal szerepelt a világválogatottban is, Dróth Zoltán mostani szerződése a magyar futsal legnagyobb elismerése.
– Tisztában vagyok azzal, milyen felelősséggel jár ez a lehetőség, hiszen tudom, nem csak magamat, de egész Magyarországot képviselem. Bevallom, arra is készülők, hogy jó teljesítményemmel felhívjam a figyelmet arra, érdemes magyar játékosokat szerződtetni, ezzel is „kinyitva a kapukat” társaim előtt.


 

Bár mint említettük, Dróth Zoltán jövő héten utazik új csapatához, de nem tölt ott el sok időt, hiszen a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, ahol előbb a spanyolokkal, majd az ukránokkal játszik. A két csapat közül az egyiket le kellene győzni a továbbjutásért.
– Tudjuk, hogy Spanyolország más dimenzió. A világ egyik legjobb csapata, ám ez nem azt jelenti, hogy ne tennénk meg mindent azért, hogy meglepetést okozzunk. Ami az ukránokat illeti: decemberben, világbajnoki selejtezőn, egy szoros meccsen 5-3-ra kikaptunk tőlük. Ha az azon a meccsen elkövetett hibákat kijavítjuk, legyőzhetjük az ukránokat, és továbbjuthatunk a csoportból.

Kapcsolódó Cikkek