EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Egy horvát hozta az első magyar pontot

A horvát származású Samsal Dalibor 22. lett az alpesi sízők világkupa-viadalán műlesiklásban a svájci Wengenben, ezzel megszerezte a férfiaknál Magyarország első vk-pontjait.

Beaver Creek, 2015. február 15. A horvát származású magyar Samsal Dalibor az alpesi síelők világbajnoksága férfi lesiklásának szlalomversenyében a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 15-én. (MTI/EPA/George Frey)

Samsal Dalibor az első magyar világkupa-pontszerző (MTI/EPA/George Frey)

 

Samsal Dalibor egyáltalán nincsenek magyar felmenői, két évvel ezelőtt mégis Magyarországot választotta hazája helyett. – Dalibor azért döntött mellettünk, mert nálunk az egyéniségéhez és tudásához jobban illeszkedő, felesleges mentális nyomást nélkülöző felkészülési és edzésprogramot kap, amelynek segítségével a tehetsége eredményekben is megmutatkozhat – mondta a Lokálnak Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke, aki hozzátette, a versenyző mostani pontszerzése is mutatja, hogy tehetséges sportolóról van szó. Mint a sportvezető elmondta, a sízőt édesapja, Rajko Samsal készíti fel.


– A szezon kezdete óta mentálisan és fizikálisan minden jó irányba haladt a felkészülésem, a verseny előtti napokban pedig a technikám is nagyot fejlődött – nyilatkozta Samsal Dalibor, aki teljesítményéért kilenc pontot kapott. – A wengeni szlalomversenyre összeállt a mozgásom, vagyis a sok gyakorlás meghozta az eredményt. Elégedett vagyok, mert kiadtam magamból a jelenlegi legjobb formámat, és boldog is vagyok, hogy jó eredményt tudtam felmutatni.

Kapcsolódó Cikkek