2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XIII.kerület

Egymillió forint a kórháznak a sztárfocistától

Huszti Szabolcs 51 alkalommal futballozott a magyar labdarúgó-válogatottban, és a korábbi minden egyes válogatott meccsért kapott prémiumát felajánlotta a Madarász utca kórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak. Az évek óta külföldön játszó Huszti a közelmúltban Budapesten járt, és bár már nem válogatott, újra ellátogatott az intézménybe. És nem üres kézzel érkezett.

Huszti Szabolcs - dr_ Kemény János

Dr. Kemény János vette át Huszti Szabolcs adományát (fotó: Gyermekkor Alapítvány)

Huszti Szabolcs elmondta, hosszú évek óta kapcsolatban van a Gyermekkor Alapítvánnyal, így saját szemével látja, hogy a szervezet mennyit és hogyan tesz azért, hogy a gyerekek korszerűbb körülmények között gyógyulhassanak.
– Apaként sok mindent máshogy lát az ember, érzékenyebb erre a témára. Boldoggá tesz, hogy segíthetem az alapítvány munkáját és tudom, jó helyre kerül a pénzem – mondta Huszti.


Merthogy a sportoló újabb egymillió forint adománnyal támogatta a szervezetet.
– Nagyon jókor jön Huszti úr sokadik gáláns adománya, mert ezt a pénzt a szemészeti rendelő éppen zajló felújítási munkálataira tudjuk fordítani – mondta dr. Kemény János, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Hálásak vagyunk Szabolcsnak, aki amellett, hogy a saját pénzéből segíti a munkánkat, évről évre el is látogat a kórházba, körbesétál, mindenkihez van egy kedves szava. Nincs könnyű helyzetben a magyar egészségügy, minden kollégánknak, orvosnak, nővérnek, ápolónak erőt ad, ha látja, sikeres emberek állnak mögöttünk.

 

Kapcsolódó Cikkek